Dan Șova: Băsescu intră în categoria pușcăriabililor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Şova
Dan Şova

Senatorul PSD Dan Șova a declarat, vineri, că amenințările lui Traian Băsescu cu închisoarea la adresa primarilor și a funcționarilor MAI reprezintă o atitudine "complet inadmisibilă", iar referirile la pușcăriabili nu-și au locul, deoarece și Băsescu intră în categoria acestora.

"Referitor la afirmațiile dlui Băsescu am reținut câteva memorabile: <<Dle Manoloiu, eu v-am făcut chestor>>, <<Rus a dat ordin să se blocheze hotărârea CCR>>, amenințarea cu închisoarea pentru reprezentanții MAI sau pentru primarii din România. Amenințările cu închisoarea reprezintă o atitudine complet inadmisibilă. Eu aș vrea să îi spun dlui Băsescu că epoca în care în România se putea amenința cu pușcăria s-a terminat pe 22 decembrie 1989 și una foarte asemănătoare s-a terminat pe 29 iulie 2012. Epoca în care în România zornăitul cătușelor avea vreo semnificație a luat sfârșit. În România nu discutăm în termeni de cătușe, închisori, pușcăriabili. Și vreau să fac o precizare pentru intrarea în bibliotecă a dlui Traian Băsescu. Pușcăriabilul, din punct de vedere al limbii române, este o persoană care potențial, în viitor, poate face închisoare. Eu cred că dl Traian Băsescu nu ar trebui să vorbească despre acest lucru, pentru că potențial închisoare pot face invinuiții, inculpații sau condamnații, iar domnia sa se bucură de imunitate juridică și este președinte al României intrat în această funcție din poziția procesuală de inculpat, deci dacă vrem să discutăm de pușcăriabili ar trebuie să îl băgăm și pe domnia sa în această categorie", a declarat Șova.

Social-democratul a adăugat că românii nu-și organizează viața în funcție de "închisorile pe care le visează dl Băsescu".

"Dl Traian Băsescu este un personaj a cărui singură politică este pușcăria", a precizat Șova.

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat vineri, la sediul de campanie, că amânarea deciziei CCR a fost generată de un chestor care a mințit înainte de organizarea referendumului şi i-a transmis acestuia că funcţionarii plătesc mai scump decât politicienii, un exemplu în acest sens fiind cazul Năstase.

"Nu ştiu dacă e bine, dle chestor. Aţi minţit ori înainte de organizarea referendumului, ori ieri. Ori, un chestor...mă tem că eu v-am făcut chestor. Nu ştiu dacă e bine, dle chestor (...) Pe data de 2, Ioan Rus a dat dispoziţia să blocheze decizia Curţii Constituţionale. Şi atunci, chestorul-şef cu evidenţa populaţiei n-a făcut decât să se execute. Numai că Ioan Rus şi chestorul trebuiau să ştie un lucru: au văzut cazul Adrian Năstase, când cel care a dat dispoziţia şi a fost beneficiar, omul politic a primit doar doi ani de închisoare, pe când funcţionarii care au executat fapta ilegală au primit cinci, şase, şapte ani. Deci, eu cred că domnul chestor n-a învăţat nimic din cazul Năstase", a declarat Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite