Damian & Big Brothers

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În laboaratorele capitalisto-guvernamentale, planurile de cum să smulgem resursele prin metode de comunicare publică nu au nici un fel de limită. Din puţul gândirii capitaliste curg multe izvoare contaminate cu interese finaciare mai mici sau mai mari, folosind orice resursă, simbol sau crez pentru cash.

Să spunem că pentru jocul corporatist aş înţelege această concepţie ideologică a ţepei ca fiind legitimă, însă pentru un guvern, condus de socialişti, oricât de tolerant aş fi, nu pot să accept această bătaie de joc publică.

Ponta, prin reprezentantul său  (consilierul de stat -  Dragoş Andrei), într-un document de informare din data de 15.05.2013, publicat de Hotnews a propus americanilor ca Damian Drăghici, senator UNPR, consilierul onorific al lui Ponta în problematica romilor, candidat pentru Parlamentul European al USD-ului pe loc eligibil, muzician faimos şi, după cum apare în document, un bun comunicator, să joace un rol activ în afacerea gazelor de şist. Respectiv să trâmbiţeze nevoia şi voinţa romilor de a fi extrase gazele de şist, cu promisiuni de locuri de muncă, venituri extraordinare etc.

Practic, după ce imaginea romilor este aşa cum este în România, guvernul mai adaugă o responsabilitate publică pe umerii romilor, un proiect dăunător României, benefic capitalismului american şi celui de cumetrie PSD-ist. Damian Drăghici e o victimă a sistemului, un cal troian aruncat în acest joc de interese, fără nici o legătură (pozitivă) pentru comunităţile de romi. Apa contaminată, poluarea masivă, pericolul geofizic fiind similare pentru toţi locuitorii zonelor ţintă, indiferent de etnie.

Totuşi, pe lângă un bun comunicator (aşa cum l-a identificat guvernul), Damian Drăghici este şi o persoană inteligentă care sper (fără nicio dovadă) că nu a intrat în cumetria PSD-istă atât de adânc.

Cetăţenii României, indiferent de etnie, trebuie să lupte cu monstrul corporatist* susţinut de un aliat consecvent – guvernul - care, întâmplător, se presupunea că ne reprezintă pe noi, nu companiile private. Capitalismul nu e doar despre bani, ci şi despre capitalul social, despre credinţă şi religie, despre etnicitate şi practici culturale, despre comunicare şi comunicatori. Pentru a smulge cash-ul trebuie să fractureze structura socială, indiferent de riscuri şi tensiuni etnice sau de altă natură.

Astfel, pot să-mi asum, fiind un comunicator frecvent (nu neapărat bun), voluntar – adică fără cumetrie guvernamentală sau capitalistă, că voi face tot ce-mi stă în putinţă să duc informaţia pericolelor exploatării gazelor de şist în toate comunităţile de romi din zonele lor ţintă.

* adică acele companii care prin metode neortodoxe ajung la resursă (pilă, spagă, influenţă politică, etc.)

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite