Dacian Cioloş: Vom reda demnitatea preşedintelui să nu mai aibă cuţitul la gât din partea partidelor să pună un premier ca Viorica Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Ciolos - FOTO Eduard Enea
Dacian Ciolos - FOTO Eduard Enea

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat în cadrul mitingului Alianţei USR-PLUS din Bucureşti că România a devenit „captivă unor politicieni” şi că este nevoie de o depolitizare a educaţiei şi sănătăţii. Totodată, Cioloş a vorbit şi despre o modificare a Constituţiei astfel încât preşedintele „să nu mai aibă cuţitul la gât să propună un premier ca Viorica Dăncilă”.

Proiectul nostru e România. Şi sunt convins că si proiectul dvs e România şi reconstructia României. Trebuie să fiţi conştienţi că am pornit la drum să reconstruim România şi să însănătoşim România. Dacă o gândim ca o casă, în ultimii ani România a devenit din ce în ce o casă părăsită, lăsată aproape în paragină. Oamenii pleacă pentru că nu se mai simt în siguranţă. România a devenit o ţară captivă a unor politicieni care pun mâna pe putere ca să poată să fure şi ca să-şi poată reprezenta interesele. Pentru a reconstrui România trebuie să începem cu fundaţia. În rimul rând trebuie să scăpam de hoţie şi incompetenţă. Pentru asta avem nevoie de justiţie, să o repunem la locul ei”, a precizat Dacian Cioloş.

Acesta a mai explicat că este nevoie de o depolitizare a educaţiei şi că „asta trebuie să-i învăţăm pe copii. Nu să-i ducem la mitingurile PSD-ului”. Cioloş a mai vorbit despre sănătate, militând pentru redarea demnităţii medicilor, precum şi despre nevoia unei autostrăzi în Moldova.

Vreau să-i aplaudăm aici pe moldovenii care şi-au luat destinul în mâini şi au spus că vor autostradă. Sî ei şî noi vrem autostradă. Acesta este un exemplu pentru modul în care atunci când românii îşi iau destinul în mâini nu mai stau pe margine”, a explicat liderul PLUS.

Cioloş a mai explicat că Alianţa USR-PLUS va câştiga alegerile de duminică şi că în preajma alegerilor prezidenţiale vor veni cu un proiect de modificare a Constituţiei astfel încât preşedintele să-i recapete demnitatea şi „să nu mai aibă cuţitul la gât din partea oricărui partid”.

Vom câştiga alegerile în 26 mai pentru că vom fi acolo. Vom demonstra că o alianţă nouă care vine cu un proiect nou. Va fi momentul în care vom reda speranţele românilor. Dupa 26 mai o să vină alegerile prezidenţiale. O să mergem cu un proiect de a reforma Constituţia României şi de a reda demnitate oricine va ajunge preşedinte astfel încât să nu mai aibă cuţitul la gât din partea oricărui partid şi să propuna un prim-ministru ca Viorica Dăncilă sau oricare sub cheia lui Dragnea”, a mai subliniat liderul PLUS.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite