Dialogul surzilor. Dacian Cioloş: USR să nu mai folosească numele meu; USR: Discuţiile sunt în continuare deschise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Dacian Cioloş i-a transmis lui Nicuşor Dan să nu-i mai folosească numele şi să-şi rezolve problemele interne din partid. Cioloş spune că nu se pune problema să intre în USR. Adevărul a scris săptămâna trecută că Nicuşor Dan şi Dacian Cioloş au consfinţit, la telefon, eşecul negocierilor pentru intrarea fostului premier în SUR. Cioloş urmează să construiască propriul partid.

„I-am spus deja domnului Nicuşor Dan de o săptămână că nu se pune problema de negociere a intrării lui Cioloş în USR şi nu asta a fost problema de la început! Ei trebuie să îşi rezolve problemele interne din partid şi ar fi bine să nu folosească numele meu”, a declarat Dacian Cioloş, fost premier al României, pentru Digi24.

În schimb, purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a declarat joi, pentru News.ro, că discuţiile sunt în continuare deschise pentru a se găsi cea mai bună variantă de colaborare pe viitor cu fostul premier.

„Am luat act de poziţia exprimată de domnul Dacian Cioloş, poziţia USR e aceea că discuţiile sunt în continuare deschise şi suntem deschişi la a găsi cea mai bună variantă de colaborare viitoare. Dacă, pentru moment, domnia sa doreşte să temperăm acest dialog, nu este nicio problemă. Noi rămânem deschişi la a analiza variante de colaborare pentru viitor”, a precizat Dan Barna.

El a mai spus că la ultima discuţie pe care reprezentanţii USR au avut-o cu Dacian Cioloş s-a stabilit că vor exista întâlniri viitoare pentru a se găsi o variantă de colaborare.

„Ultimul dialog care într-adevăr a avut loc acum o săptămână era la stadiul în care echipele noastre, într-adevăr nu domnia sa direct, echipele USR şi echipa domnului Cioloş urmau să se întâlnească şi să mai analizeze variante de colaborare. Acesta a fost ultimul stadiu al discuţiei, a fost legat de posibilitatea de a continua discuţiile la nivelul echipelor”, a conchis Dan Barna.

„Adevărul“ a scris săptămâna trecută că Nicuşor Dan şi  Dacian Cioloş au consfinţit, la telefon, eşecul negocierilor pentru intrarea fostului premier în USR, după ce a consultat surse din ambele tabere. Cioloş urmează să lanseze un partid nou, în timp ce USR e divizat: unii cred că Nicuşor Dan nu-i putea pune lui Cioloş partidul pe tavă, în timp ce alţii cred că fostul premier, cu notorietatea sa, ar fi dat aripi partidului. 

Surse din USR, dar şi din anturajul lui Cioloş au declarat săptămâan trecută  că Nicuşor Dan a vorbit la telefon cu Dacian Cioloş joi dimineaţă şi au ajuns la concluzia că e mai bine ca fiecare să meargă pe drumul său. Alin Mituţă, directorul Asociaţiei România 100, a scris, într-un comentariu pe Facebook, că varianta USR nu mai este de „actualitate“ pentru Dacian Cioloş. „Situaţia e foarte clară: USR era una dintre opţiunile de implicare pe care el şi echipa lui le luau în considerare, aşa cum a declarat şi public. În urma discuţiilor, preşedintele USR a spus foarte clar că Dacian Cioloş nu este bine-venit în partid. Prin urmare, intrarea în USR nu mai este de actualitate şi nu mai este luată în calcul. Nu mai suntem în nicio formă de tatonare, aşa cum spunea Nicuşor  Dan, cazul este închis“, a comentat Alin Mituţă la o postare a Victoriei Stoiciu, coordonator programe la Friedrich-Ebert-Stiftung România, pe tema intrării lui Dacian Cioloş în USR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite