Dacian Cioloş: România va avea în 2019 şansa de a se afirma în UE printr-o viziune politică privind viitorul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Dacian Cioloş a afirmat, joi, că România va avea în 2019 şansa de a se afirma în rândul ţărilor UE printr-o viziune politică referitoare la viitorul european şi prin „profesionalism în prezidarea negocierilor statelor membre reunite în Consiliul UE.

"România va avea în 2019 o şansă ce va mai apărea, probabil, peste 15 ani, aceea de a se afirma în rândul ţărilor Uniunii Europene printr-o viziune politică cu privire la viitorul Europei, precum şi prin profesionalism în prezidarea negocierilor statelor membre reunite în Consiliul UE. Aceste negocieri purtate în domenii şi politici comune importante vor oferi posibilitatea consolidării proiectului european. Prin implicarea încă din acest moment, în mod riguros şi constant, a tuturor ministerelor, în pregătirea Preşedinţiei Consiliului UE din 2019, această şansă poate fi fructificată la maximum. Încurajez ministerele să se implice în procesul de dezbatere publică ce se va derula în lunile următoare, prin propuneri de teme de dezbatere şi prin participarea directă cu specialişti în aceste discuţii", a spus Cioloş, potrivit unui comunica al Guvernului remis „Adevărul“

Premierul a participat joi la reuniunea săptămânală a Comitetului de Coordonare a Afacerilor Europene, condusă de secretarul de stat Cristian Bădescu, la care au mai fost prezenţi ministrul Fondurilor Europene, Dragoş Dinu, şi secretarii de stat cu atribuţii în domeniul afacerilor europene din ministere.

Potrivit Guvernului, principala temă discutată a fost pregătirea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene ce va fi deţinută de România în primul semestru al anului 2019.

Totodată, în cadrul întâlnirii s-a discutat şi despre finalizarea, până la sfârşitul anului, a Planului de acţiune care va conţine un set de măsuri şi un calendar de implementare pentru următorii doi ani.

„Acest document va oferi baza necesară pentru implementarea acţiunilor de pregătire a viitoarei Preşedinţii a României din punct de vedere bugetar, logistic şi al resursei umane. În paralel, Guvernul Cioloş a lansat procesul de consultare publică pentru definirea viitoarelor priorităţi ale Preşedinţiei României a Consiliului UE, proces care va fi continuat şi finalizat de viitorul Guvern", se mai arată în comunicatul citat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite