Dacian Cioloş: Nu cred că problema refugiaţilor poate fi rezolvată prin cote

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Dacian Cioloş FOTO Arhiva Adevărul
Premierul Dacian Cioloş FOTO Arhiva Adevărul

Premierul Dacian Cioloş nu crede că problema refugiaţilor poate fi rezolvată prin impunerea de cote, ci prin protejarea frontierelor externe ale UE.

„Nu cred că această problemă poate fi rezolvată prin cote. În primul rând, înainte de a vorbi despre modul în care să fie împărţiţi aceşti refugiaţi, de procedurile administrative, trebuie să protejăm bine frontierele externe ale Uniunii Europene”, a arătat Dacian Cioloş.

Premierul a arătat că România are frontiere sigure. „România s-a achitat de partea sa de sarcină. Este una dintre frontierele cel mai bine protejate, in ciuda faptului ca Romania nu face parte din Spatiul Schengen. România participă de asemenea într-un mod extrem de activ - este al doilea contributor între statele membre, dupa Germania - la FRONTEX in Grecia si Italia, acolo unde presiunea este cea mai mare", a adaugat premierul, care se afla de joi intr-o vizita de doua zile la Paris, unde vineri seara va asista la meciul dintre Franta si Romania din deschiderea Campionatului European de fotbal.

Întrebat despre refuzul unor ţări UE de a accepta aderarea României la Spaţiul Schengen, invocând probleme privind justiţia, criminalitatea sau lupta împotriva corupţiei, Dacian Cioloş a precizat: „Este vorba de puţină ipocrizie în acest tip de discurs. Pentru a adera la Spaţiul Schengen, există câteva condiţii care sunt clar prevăzute în reglementarile europene, de la început. Aşa a fost în cazul tuturor statelor - vechi sau noi membri. Sunt criterii pe care le-am aplicat până în prezent. Iar România îndeplineşte de mai mulţi ani toate aceste criterii, inclusiv buna protecţie a frontierelor“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite