Dacian Cioloş: Lucrurile ne sunt clare, PNL-ul a arătat clar că nu e interesat de a găsi o soluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO INQUAM PHOTOS GEORGE CALIN
FOTO INQUAM PHOTOS GEORGE CALIN

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, afirmă că a prezentat liderilor PNL, UDMR şi reprezentantului minorităţilor naţionale cu care a discutat despre susţinerea unui guvern două variante de colaborare, una vizând refacerea coaliţiei de dreapta sub conducerea sa, iar a doua fiind o propunere conform căreia USR să asigure guvernarea în următoarele luni, cu un program pe termen scurt şi mediu prezentat Parlamentului.

"Lucrurile ne sunt clare, cel puţin nouă, sunt clare şi în spaţiul public acuma pentru că PNL-ul a arătat clar că nu e interesat de a găsi o soluţie. Nici nu a oferit altă soluţie, nici nu i-a interesat să lucreze pentru a găsi o soluţie împreună”, a afirmat Dacian Cioloş, vineri seară, la Digi 24.

El a susţinut că nu face "judecăţi de valoare" cu privire la modul în care celelalte partide îşi construiesc strategia. 

"Nu mi s-a părut că e o motivaţie de a avea discuţii serioase, pentru că deja a fost amânată această întâlnire, le-am spus care sunt intenţiile noastre şi care sunt formele în care putem să colaborăm: fie într-o majoritate politică, a reface coaliţia şi asta ar fi fost şi ar fi situaţia ideală din punctul nostru de vedere, fie susţinând un guvern pe care noi să-l propunem, cu un program care să vizeze, pe termen scurt şi pe termen mediu, perioada de ieşire din iarnă, pentru că mai e şi varianta asta şi asta am în vedere, dacă mergem în Parlament să punem pe masă şi varianta aceasta. Partidele parlamentare, celelalte partide nu par să aibă acuma soluţii decât alegeri anticipate - aicea cred că şi PSD-ul, care propune asta, e de acord că aceste alegeri anticipate nu pot fi organizate acum, imediat, în perioada de iarnă, ci mai târziu, în primăvară – şi deci că noi suntem gata să ne asumăm şi această perioadă pentru următoarele luni. Deci am propus aceste două forme de colaborare, insistând, evident, pe prima şi anume reconstituirea coaliţiei pe baza unui program care să vizeze termenul scurt şi termenul mediu”, a adăugat Dacian Cioloş. 

Potrivit liderului USR, primul ministru interimar Florin Cîţu i-a răspuns că nu are mandat pentru a da un răspuns imediat, ci a trebuit să se consulte cu Biroul Executiv al PNL cu privire la cele două variante. Cioloş a menţionat că Florin Cîţu i-a telefonat, vineri, şi i-a spus că PNL nu e de acord să susţină "sub nicio formă" un guvern condus de Cioloş. 

"Nu mi-a prezentat nicio altă variantă”, a adăugat Dacian Cioloş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite