Dacian Cioloş, întâlnire cu Greta Thunberg: Împărtăşesc multe dintre îngrijorările tinerei generaţii şi îi admir curajul

Dacian Cioloş, întâlnire cu Greta Thunberg: Împărtăşesc multe dintre îngrijorările tinerei generaţii şi îi admir curajul

Dacian Cioloş şi Greta Thunberg FOTO Facebook / Dacian Cioloş

Liderul Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloş, s-a întâlnit joi cu activista de mediu Greta Thunberg, în ziua în care aceasta din urmă a adresat primul ei mesaj pentru România.

Ştiri pe aceeaşi temă

La finalul întâlnirii, Dacian Cioloş a explicat că apreciază lupta tinerilor pentru medii şi a recunoscut că tonul folosit de parlamentarii europeni deşi „pare mai ascuţit”, cu toţii sunt de acord că e nevoie de reducerea poluării.
 
„Mi-a făcut plăcere să discut astăzi, la Parlamentul European, cu Greta Thunberg şi colegii ei.


Apreciez lupta lor pentru un mediu mai curat şi o dezvoltare durabilă a planetei. Chiar dacă uneori tonul folosit pentru a atrage atenţia asupra acestor probleme pare mai ascuţit, ştim cu toţii că e nevoie de reducerea drastică a poluării şi de gestionarea mai înţeleaptă a resurselor.

Ca om care şi-a dedicat o mare parte din viaţă agriculturii, împărtăşesc multe dintre îngrijorările tinerei generaţii şi îi admir curajul”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Aflată la Bruxelles pentru a milita împotriva „Pactului Verde” al Uniunii Europene în privinţa schimbărilor climatice, activista de mediu Greta Thunberg a avut un mesaj de transmis României. Activista în vârstă de 17 ani a invitat România să lupte alături de ea şi să se opună tăierilor de copaci de pe teritoriul său.

„Bună, numele meu este Greta Thunberg şi sunt o activistă pentru mediu din Suedia. Vă îndemn să vă alăturaţi mişcării Fridays for Future din România şi să o sprijiniţi. Fiţi uniţi împotriva tăierilor ilegale de copaci şi împotriva distrugerii planetei noastre. Avem o singură planetă şi trebuie să o protejăm. Trebuie să protejăm ecosistemele, biosfera şi natura. Ne vedem în stradă!”, a transmis, pentru Mediafax, Greta Thunberg.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările