Dacian Cioloş: Sunt hotărât ca împreună cu PNL şi USR să construiesc o guvernare responsabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Dacian Cioloş a arătat că este pregătit să-;i continue mandatul în fruntea Guvernului şi după alegerile parlamentare, dacă PNL şi USR vor reuşi să formeze o majoritate parlamentară. Cioloş a vorbit despre USR ca despre un partid al speranţei şi despre PNL ca despre un partid care a înţeles aşteptările de schimbare ale populaţiei.

„Am văzut că unii se grăbesc să spună că aş fi nehotărât, că nu îmi asum lupta electorală. Dimpotrivă, sunt foarte hotărât. Democraţie înseamnă că guvernarea revine celor pe care-i alegem în Parlament şi care reuşesc să formeze o majoritate. PNL şi USR mi-au propus să mă susţină pentru a continua să conduc Guvernul dacă, împreună, vor susţine o majoritate parlamentară. Votul dumneavoastră din 11 decembrie va spune asta. Dacă răspunsul este pozitiv sunt pregătit şi hotărât în decizia ca împreună cu aceste partide şi cu toţi cei care vor ca România să meargă înainte, să construiesc o guvernare responsabilă, deschisă şi onestă pentru următorii 4 ani. Îmi doresc ca integritatea, transparenţa în cheltuirea resurselor şi luarea deciziilor, numirile în funcţii în temeiul competenţei şi profesionalismului, să fie regula, nu excepţia sau doar teme de discurs politic“, a scris Dacian ioloş, pe pagina sa de Facebook. 

Premierul a mulţumit PNL şi USR pentru susţinerea sa şi a platformei România 100. „Două dintre partidele care candidează pentru Parlament susţin Platforma România 100. Le mulţumesc pentru asta, le mulţumesc membrilor lor şi tuturor celor care vor altceva de la politică. Le mulţumesc pentru ca au înţeles şi au avut curajul să îşi asume valori şi principii pentru guvernare, înainte de orice promisiune electorală. USR este un partid tânăr, purtător de multe speranţe, în plină consolidare, un partid care urmează să dovedească trecerea de la bune intenţii la fapte. Un partid nou, cu oameni noi, dintre care, cu câţiva am avut plăcerea să lucrez în guvern anul acesta“, a mai spus Cioloş. 

Despre PNL, premierul a spus că a epus multe eforturi de schimbare. „PNL este un partid cu tradiţie democratică de aproape un secol, partid care, în ultimul sfert de veac, a trecut prin multiple transformări şi evoluţii. E un partid pe care îl cunosc destul de bine. Au fost greşeli, dar au fost şi momente în care a arătat că se poate transforma pentru a merge înainte. Cred că PNL este partidul care a început să înţeleagă ce aşteptaţi dumneavoastră de la clasa politică şi a demarat un proces de schimbare - un prim pas asumat prin eliminarea de pe liste a candidaţilor cu probleme penale, printr-o infuzie de candidaţi noi pentru alegerile parlamentare“, a mai explicat Cioloş. 

Premierul a explicat şi motivele pentru care vrea să continue în fruntea Guvernlui. „Dincolo de reforme, Guvernul pe care îl conduc a început un alt mod de a guverna: sincer, onest, transparent, atât cu cheltuirea banului public cât şi cu luarea deciziilor. Un mod de a guverna aşa cum mi l-am dorit de la toţi cei care au guvernat ţara până acum. Un mod de a guverna de care România are nevoie nu numai ca să se dezvolte, dar şi pentru ca românii să recâştige încrederea într-un stat care acţionează pentru ei, nu împotriva lor. Pentru asta am acceptat mandatul de premier într-un guvern independent. Şi sunt pregătit să mă angajez şi să-mi asum o nouă guvernare pentru continuarea unui astfel de mod de a administra interesul public. Însă este nevoie de mai mult. Tot ceea ce am făcut în acest an poate fi desfăcut şi făcut altfel în câteva luni. Amintiţi-vă ce s-a strigat în stradă, în noiembrie 2015. Gândiţi-vă unde ne duc corupţia, indiferenţa, minciuna, a mai spus Cioloş. 

„Adevărul“ a scris în urmă cu câteva zile că mai mulţi liberali sunt nemulţumiţi pentru lipsa de implicare a rpemierului Dacian Cioloş în campanie electorală. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite