Dacian Cioloş, despre situaţia creată în USR:  Cred că folosim prea uşor termenul acesta de scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PLUS, Daciana Cioloş, a afirmat, duminică seară, că USR va avea ”înţelepciunea să-şi facă ordine în partid”, după situaţia creată de excluderea Olimpiei Ardelean, pe care consideră că prea repede lumea s-a grăbit să o catalogheze drept ”scandal”

Cioloş a fost întrebat, duminică seară, la Digi 24, ce părere are despre scandalul iscat în USR de exluderea Olimpiei Ardelean şi a spus: „Cred că folosim prea uşor termenul acesta de scandal. Noi vrem democraţie. Şi vrem dezbateri pe faţă, nu ascunse seara, noaptea, în tot felul de comitete executive din care trebuie să dăm pe surse ceea ce se întâmplă”.

„Sunt nişte discuţii aş zice fireşti, oameni nemulţumiţi şi alţii care explică de ce au luat anumite decizii. Atâta timp cât discuţiile acestea au loc într-un cadru decent, democratic, şi atâta timp cât şi funcţionează - structurile Alianţei funcţionează, noi ne vedem periodic, luăm decizii în Alianţă. Văd că şi USR-ul funcţionează, parlamentarii din USR sunt foarte activi în continuare, iau poziţie vizavi de activitatea Guvernului, spun ceea ce au de spus, deci e, să spun, parte a democraţiei”, a mai spus liderul PLUS.

Acesta s-a arătat convins că USR va putea să rezolve problema şi să inspire încrederea oamenilor.

„Eu sunt convins că cei din USR, colegii noştri, vor avea înţelepciunea să-şi facă ordine în partid fără să fie nevoie să ne amestecăm noi, alţii, şi să comentăm ce se întâmplă acolo. Evident că oricine poate să comenteze. Pentru mine, pentru noi, important e ca acest proiect să continue şi să continuăm să inspirăm încredere, asta e important, ca după toate aceste discuţii să se ia decizii şi oamenii, susţinătorii noştri, să vadă că avem înţelepciunea să luăm decizii şi că suntem în măsură să ne asumăm guvernarea acestei ţări”, a mai spus Dacian Cioloş.

Joi dimineaţă, Olimpia Ardelan a scris pe Facebok despre excluderea sa, prezentând şi postarea sa din 8 noiembrie în care semnala nereguli în USR Ilfov, amintind şi de semnăturile false din campania „Fără penali” şi în urma căreia a fost luată această decizie.

Reprezentanţii USR au precizat că Olimpia Ardelean a fost exclusă din partid din cauză că a fost reclamată de 15 colegi pentru jigniri şi pentru o poziţie publică ce a afectat imaginea USR în campanie.

„Olimpia Ardelean nu a fost exclusă pentru că a semnalat probleme cu semnăturile la iniţiativa Fără Penali", spun aceştia.

Senatorul USR Mihai Goţiu a afirmat, la RFI, că aproape 500 de membri ai formaţiunii cer conducerii să revină asupra deciziei de excludere a Olimpiei Ardelean.

„Sunt convins că şi colegii din BN (...) se vor mai gândi şi vor ajunge la soluţia corectă, să înceteze acest tip de execuţii", a spus el.

Liderul USR Dan Barna le-a răspuns contestatarilor săi din partid, într-un interviu la Digi 24, afirmând că nu mai poate fi folosit scandalul ca formulă de şantaj în partid, pentru că USR va intra într-o coaliţie de guvernare şi trebuie să fie un partener credibil.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite