Dacian Cioloş: Suntem alături de fraţii de peste Prut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Dacian Cioloş a declarat, duminică, în discursul susţinut la manifestarea de la Iaşi, că România este alături de Republica Moldova, iar Guvernul de la Bucureşti reconfirmă sprijinul pentru aspiraţiile cetăţenilor acestei ţări.

Cu prilejul sărbătoririi la Iaşi a Micii Uniri din 1859, premierul Cioloş a avut un scurt mesaj şi pentru românii de peste Prut. 

„Fraţii de peste Prut trec prin profunde provocări sociale şi politice. Suntem alături de ei în această perioadă şi le reconfirm sprijin pe care Guvernul îl acordă aspiraţiilor cetăţenilor Republicii Moldova pentru o societate care să respecte adevăratele valori civice şi europene", a spus Cioloş.

„Venim pe 24 ianuarie la Iaşi pentru a evoca primul pas important pentru evocarea României moderne. Unirea a făcut ca principatele române să prindă formă într-un proiect de ţară. Guvernul pe care îl conduc ăşi propune să valorifice ideea unirii“, a afirmat Cioloş, făcând referire la marele eveniment din urmă cu 157 de ani.  

Noul premier al Republicii Moldova, în vizită la Bucureşti

Premierul Republicii Moldova Pavel Filip va efectua, marţi 26 ianuarie, o vizită oficială în România şi se va întâlni cu omologul său Dacian Cioloş.Pavel Filip şi Dacian Cioloş au convenit, în cadrul unei convorbiri telefonice, să se întâlnească marţi, 26 ianuarie, la Bucureşti. 

Se vor purta discuţii despre „relaţiile bilaterale moldo-române, precum şi acţiunile ce urmează a fi întreprinse de către cele două guverne în vederea impulsionării procesului de implementare a iniţiativelor şi proiectelor convenite între Chişinău şi Bucureşti“. Cei doi premieri vor discuta, de asemenea, despre agenda de reforme stabilită în Acordul de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite