Dacă PSD ar fi apărut altcândva şi altundeva în istorie, ar fi schimbat completul divin

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

E zarvă mare în comunitatea ştiinţifică. Morgan Freeman, Alexandru Mironov, stafia lui Einstein, toată lumea se pune de-acord asupra unui lucru:

epicentrele prostiei şi ale furăciunii se conjugă simultan la Bucureşti. Iar asta nu e ceva tocmai simplu de obţinut. Şansele ca o asemenea eclipsă totală de raţiune să se petreacă undeva sunt minime, românii se pot considera norocoşi că li s-a întâmplat tocmai lor şi nu altcuiva.

Detaliile sunt puţin importante, deşi ele pot fi întrevăzute în marea de nanoparticule studiate de cercetători: românii, un popor deosebit de needucat, au votat masiv cu PSD şi o vor face în continuare, doar să li se ofere ocazia. Un domn în halat alb indică ceva pe un ecran. Iată, în acest nucleu mov, deşi nu pare, stă dovada: PSD şi Liviu Dragnea pot să nu mai facă nimic niciodată, să nu iasă la niciun post de televiziune şi totuşi miliarde de români agramaţi vor ieşi să-l voteze. Cum e posibil acest lucru? Oamenii de ştiinţă nu cunosc acest răspuns. Sigur, au descoperit multe alte lucruri între timp, de unde vine omul, ce e pâinea, dar acest aspect îi eludează cu desăvârşire.

Şi totuşi, asta nu este cel mai grav. O femeie în costum de protecţie arată un bruiaj necunoscut. Ceilalţi se apropie. Dacă e adevărat ce se întâmplă, consecinţele sunt grave. Iar publicaţiile de ştiinţă confirmă la unison: chelnerului român Liviu Dragnea nu-i este de ajuns să-şi aservească justiţia dintr-o ţară inutilă precum România. Nu. Asemeni, scenariilor halucinante hollywoodiene, el doreşte acum, încurajat de succesul pe care l-a avut, să schimbe cursul istoriei. Pe baza faptului că, iniţial, în momentul când naivul de Moise a coborât cu tablele legii de la întâlnirea cu ăl bătrân, completul divin nu a fost tras la sorţi, PSD vrea să conteste până şi acest lucru. Sigur, asta ar însemna şi rejudecarea procesului lui Iisus însuşi, lucru cu care Bibi Netanyahu, bunul prieten al Vioricăi Dăncilă, s-ar putea să nu fie de acord, dar astea sunt detalii.

Important este ca sociopatul din Teleorman să-i dea poruncă lui Teodor Toader să pună în mişcare maşinăria de minciuni fără greş. Pentru că, da, ceea ce nimeni nu credea posibil şi nici măcar nu a îndrăznit să gândească în decursul istoriei, iată că se întâmplă: această generaţie unică de hoţi şi mincinoşi născuţi undeva în tenebrele Carpaţilor a descoperit principiul suprem al furăciunii. Perpetuum-ul mobile al delapidării cinstite, cu legea în mână, lege care – şi aici e cheia pe care absolut nimeni n-o prevedea – nu trebuie decât scrisă în acord cu dorinţa acestui individ îndoielnic din Gratia, iar ea se îndeplineşte ca atare. Asta nu înseamnă însă că toţi oropsiţii istoriei vor putea scăpa, aşa, de-a valma, la grămadă. Nu, Doamne fereşte. Totul e după voia şi hatârul de moment al zeului suprem. Adică dacă un Giordano Bruno, spre exemplu, îşi poate închipui că poate scăpa de rug, aşa, una-două, sau că lui Constantin Brâncoveanu o să-i rămână capul pe umeri, se înşală amarnic. Numai noul complet tras la sorţi într-o cameră întunecată de pe tărâmul lui Hades, împreună cu Victor Ciorbea şi Valer Dorneanu, poate stabili dacă lucrurile astea au voie să se întâmple sau nu!

Genial. Iar de aici până la răsturnarea istoriei, a tuturor lucrurilor scrise vreodată, nu mai e decât un pas. Pentru că, aşa cum bine putem deduce, este de ajuns ca acest infractor să îşi pună omul să dea o lege conform căreia lumea trebuie s-o ia de la început cu el preşedinte, iar asta se va întâmpla. Ba chiar, dacă e nevoie, prin Ordonanţă de urgenţă. Aşa stând lucrurile, prin urmare, faţă cu o asemenea grozăvie, este evident că o lume întreagă stă cu sufletul la gură şi îşi pune întrebarea logică: oare pe cine va pune Liviu Dragnea în locul lui Dumnezeu?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite