CCR îl dă în judecată pe jurnalistul „Adevărul“ Liviu Avram. Reacţia lui Liviu Avram: „Eu zic că e de bine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Augustin Zegrean, preşedintele CCR, şi Liviu Avram, jurnalist Adevărul
Augustin Zegrean, preşedintele CCR, şi Liviu Avram, jurnalist Adevărul

Augustin Zegrean, preşedintele CCR, a anunţat că instituţia pe care o conduce îl va acţiona în judecată pe jurnalistul „Adevărul“ Liviu Avram, după ce jurnalistul a publicat astăzi un editorial în care îi numeşte pe judecătorii CCR „ticăloşi“, pentru că au jucat politic şi au refuzat să se pronunţe daca alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin este constituţională.

„Nu pentru editorial, pentru titlul editorialului. Când vorbesc, vorbesc în numele instituţiei. Curtea Constituţională, ca instituţie, ca persoană juridică. Se merge prea departe, totuşi este o limită în toate. Dacă toţi pe care îi judecăm s-ar apuca să ne facă în toate felurile... noroc că n-au un ziar la dispoziţie. Că dacă ai un ziar la dispoziţie poţi să-ţi permiţi să spui ce vrei în el?”, a declarat Augustin Zegrean pentru News.ro, cu trimitere la acest articol.

„Eu zic că e de bine. Abia aştept să explic în faţa unei instanţe ceea ce, foarte pe scurt, am scris în acel articol“, a reacţionat Liviu Avram pe Facebook. 

„Privind acum retrospectiv, înţeleg că mi-am bătut gura de pomană la Curtea Constituţională, că am chinuit de pomană răbdarea bieţilor oameni şi că decizia de neimplicare era deja luată înaintea judecăţii. Indiferent ce justificări vor pune în motivări, am convingerea că deciziile date pe 4 şi pe 11 mai au fost eminamente politice şi n-au avut nicio legătură nici cu dreptul, nici cu dreptatea. Şi atunci cum să le zici altfel?“, îşi încheie Liviu Avram editorialul din „Adevărul“, în care se arată dezamăgit că magistraţii CCR nu au discutat pe fond excepţia de neconstituţionalitate ridicată de el la Legea alegerilor locale. 

Magistraţii CCR au respins,la începutul lunii mai, ca inadmisibilă a doua sesizare înaintată de Liviu Avram, redactor-şef adjunct al ziarului „Adevărul“, pe articolul legislativ privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin. În termeni mai puţin juridici, „inadmisibil“ înseamnă că magistraţii CCR nici măcar n-au analizat dacă articolul este constituţional sau nu, ci l-au respins din start. De ce? „Solicitarea lui Liviu Avram a fost declarată inadmisibilă pentru că el nu are calitatea de candidat“, a spus preşedintele CCR, Augustin Zegrean.

O interpretare cel puţin bizară, în condiţiile în care Liviu Avram, în momentul în care a început procesul cu Guvernul, avea statut de candidat. „Asta era problema? La momentul sesizării CCR eram candidat, părerea mea e că sesizarea era validă şi trebuiau s-o judece pe fond. Curtea de Apel mi-a reţinut calitatea de candidat, deşi Guvernul o contestase, şi a admis sesizarea CCR. Dar e doar părerea mea de nespecialist. Mai degrabă înclin să cred că n-au vrut să judece şi au găsit un pretext ca să n-o facă“, a comentat, succint, Liviu Avram, pe Facebook. 

Amănunte despre sesizarea înaintată de Liviu Avram şi decizia CCR aici.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite