Curtea Constituţională a amânat pentru 27 iunie validarea referendumului

Curtea Constituţională a amânat pentru 27 iunie validarea referendumului

Valer Dorneanu. FOTO Inquam Photos

Curtea Constituţională a Românei (CCR) a amânat, miercuri, validarea referendumului convocat de preşedintele Klaus Iohannis şi care s-a desfăşurat odată cu alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai. Noul termen a fost stabilit pentru 27 iunie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit CCR, baza legală este art. 146 lit. i din Constitutie şi Legea 47/1992 ca atribuţie a CCR.
 
Articolul citat din Constituţie prevede că CCR ”veghează la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia”.
 
Hotărârea CCR va fi prezentată plenului Parlamentului.
 
În 26 mai, au avut loc alegerile pentru Parlamentul European şi referendumul pe justiţie convocat de preşedintele Klaus Iohannis.
 
Potrivit Biroului Electoral Central, la întrebarea ”Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” au răspuns 7.922.591 de români, 6.459.383 dintre aceştia alegând răspunsul ”DA”.
 
La întrebarea ”Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?” au dat un răspuns 7.923.869 de români, 6.477.865 dintre aceştia alegând răspunsul ”DA”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: