Curg veştile proaste. Orban, întrebat dacă majorează pensiile cu 40%: „Nu e 100%. Depinde cum evoluează economia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit legii moştenite de la PSD, Guvernul Orban ar trebui să majoreze pensiile în această toamnă cu 40%. Întrebat, de Hotnews.ro, dacă va indexa pensiile din septembrie, premierul a răspuns: „Nu e 100% asta”. Nici dublarea alocaţiilor pentru copii nu e sigură, deşi preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea.

„Banii sunt prevăzuţi, dar totul depinde de cum evoluează economia, dacă reuşim să asigurăm un trend economic solid, o creşte eco consolidată, să relansăm investiţiile să îmbunătăţim colectarea”, a explicat premierul.

„Vom creşte pensiile cu siguranţă, dar nu vom lua o decizie care să afecteze evoluţia economiei pe termen lung Vom creşte şi alocaţiile, vom încerca să asigurăm o creştere cât mai mare. Sper să nu vină şi o criză economică. Ne va pune într-un impas extrem de grav, pentru că în ultimii 3 ani s-a dezechilibrat grav economic românească”, a adăugat Ludovic Orban la Hotnews.ro.

Într-un interviu pentru Adevărul, ministrul Muncii Violeta Alexandru a susţinut că legea - moştentiă de la PSD - care prevede majorarea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie va fi pusă în aplicare de Guvernul PNL. „Sunt bani în buget“, a spus Violeta Alexandru. Garanţia oferită de ministrul Muncii vine în contextul în care PSD acuză PNL că vrea să amâne majorarea pensiilor.

Premierul Ludovic Orban susţine că Guvernul va majora alocaţiile pentru copii în a doua parte a anului, însă nu promite că le va dubla, aşa cum stipulează legea votată de PSD şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. „Această lege a fost o răzbunare a PSD pe noi“, a spus premierul într-un interviu pentru hotnews.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite