Pensionare subită în SRI. Generalul Dumbravă, care a spus că Justiţia e câmp tactic pentru SRI, a fost trecut în rezervă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Dumbravă
Dumitru Dumbravă

Generalul SRI Dumitru Dumbravă - care a făcut mai multe declaraţii controversate privind justiţia şi colaborarea sistemului judiciar cu SRI - a fost trecut în rezervă începând cu data de 1 septembrie, printr-un decret semnat marţi de preşedintele Klaus Iohannis

Conform Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele a semnat decretul privind "trecerea în rezervă a domnului general de brigadă – cu o stea Dumbravă Dumitru din Serviciul Român de Informaţii, la data de 1 septembrie 2018".

De asemenea, şeful statului a semnat şi decretul privind "înaintarea în gradul de general-maior – cu două stele, la trecerea în rezervă, a domnului general de brigadă – cu o stea Căpşună Dan-Valentin din Serviciul Român de Informaţii, la data de 1 septembrie 2018".

Dumbravă a afirmat că justiţia este un câmp tactic pentru SRI, el explicând ulterior că nu vorbea despre influenţarea justiţiei, ci mai degrabă de faptul că (...) inculpaţii ar putea să influenţeze actul de justiţie şi că în acest sens era un atribut şi o implicare a SRI.

De asemenea, fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a scris pe blogul său, despre "reţeaua" de magistraţi a generalului Dumitru Dumbravă.

Numele lui Dumbravă a fost invocat de Elena Udrea la audierea în Comisia SRI, alături de cele ale lui George Maior şi Florian Coldea, în contextul relatărilor privind "statul paralel”, ”culoarele Justiţiei” şi ”culoarele media”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite