„Curăţenia de primăvară“ la PNL continuă. Chiţoiu, la un pas de excludere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Chiţoiu urmează, potrivit unor surse din cadrul PNL, să fie exclus din partid. FOTO Mediafax
Daniel Chiţoiu urmează, potrivit unor surse din cadrul PNL, să fie exclus din partid. FOTO Mediafax

Se anunţă o zi grea pentru Delegaţia Permanentă a Partidului Naţional Liberal (PNL), a cărei reuniune are loc, vineri, la Braşov. Surse din cadrul partidului au dezvăluit, pentru „Adevărul“, că mai mulţi membri, în frunte cu Daniel Chiţoiu, urmează a fi excluşi.

La întrunirea de la Braşov a liberalilor va fi oficializată şi excluderea fostului ministru de Interne, Radu Stroe. Biroul Politic Naţional al PNL a decis această măsură în data de 8 aprilie, după ce Stroe afirmase că nu este hotărât dacă îl va susţine sau nu pe Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost cel care a tranşat, în acel moment, lucrurile şi a supus la vot sancţionarea vicepreşedintelui liberal, susţinând că declaraţiile acestuia au afectat imaginea partidului.

De altfel, Chiţoiu şi Stroe sunt cunoscuţi ca foşti miniştri apropiaţi ai prim-ministrului Victor Ponta. Cei doi au fost printre puţinii care au votat împotriva ruperii USL şi care s-au opus ieşirii PNL de la guvernare.

Aceleaşi surse liberale au dezvăluit că lui Daniel Chiţoiu i se vor reproşa faptul că ar fi furnizat informaţii PSD, voturile favorabile PSD din Parlament, ancheta penală în cazul ASF în care este implicat, precum şi relaţia extrem de strânsă pe care o are cu Radu Stroe. Chiţoiu a ajuns să fie considerat, susţin surse din cadrul formaţiunii politice din care deocamdată face parte, „informatorul lui Ponta“. 

Se pare că, în pragul alegerilor europarlamentare, Daniel Chiţoiu nu va fi singurul de pe lista celor excluşi, vineri, la întrunirea de la Braşov. 

Cel de-al treilea mare nume care a părăsit anul acesta PNL a fost Călin Popescu Tăriceanu. Acesta şi-a dat demisia în februarie, ulterior fiind numit, cu sprijinul PSD, preşedintele Senatului. 

Pe aceeaşi temă:

Tăriceanu a demisionat din PNL. Ultimul mesaj: Dragă Crin, îi voi cere lui Ponta să-şi ţină angajamentele faţă de PNL

Radu Stroe a fost exclus din PNL. Pentru a treia oară

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite