Cupola

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt şapte ani de când PSD conduce România. Şapte ani în care nu au avut decât un singur obiectiv: relaxarea legislaţiei penale în ce priveşte corupţia şi castrarea instituţiilor care i-ar fi putut prinde şi pedepsi pe cei care au furat sau urmau să fure banul public.

Este singura ţintă pe care au urmărit-o cu obstinaţie, iar altele precum mărirea pensiilor sau a salariilor bugetare nu au fost decât secundare, anestezia administrată electoratului naiv care le-a servit atingerii obiectivului final.

Precum o adevărată Mafie, şi-au împărţit rolurile, de la măruntul activist de pe scara de bloc, răsplătit cu un bonus la pensie şi angajarea nepotului la Primărie, până la Capo di tutti Capi, Dragnea, iar coborând piramida regăseşti responsabilii cu diversiunea zgomotoasă pentru distragerea atenţiei, gen Olguţa, Codrin sau Mitralieră, pionii otrăviţi care să pună în practică planul, Nicolicea, Nicolae sau Iordache, până la strategii care nu şi-au murdărit direct mâinile cum sunt Netejoru, Morar, Baltag, Savonea sau Dorneanu, cei desemnaţi să ţină de şase gen Ciorbea, Carmen Dan, Fifor sau Dăncilă. Pentru camuflarea cât mai bună a planului, s-au folosit de trompetele propagandei media, toate conduse de principalii beneficiari ai jafului, Voiculescu sau Ghiţă. Ca într-o adevărată hoardă, prada s-a împărţit de sus în jos, de la tunurile de sute de milioane ale celor din Cupolă, până la cele câteva zeci de mii ale unui primar de comună subtilizate sub forma unui wc al şcolii la preţ de vilă, sau contractele de sute de mii de euro drept publicitate, sondaje sau consultanţă pentru firmele lacome ale propagandiştilor media!

Ne mirăm că STS nu a avut capacitatea localizării? Reţeta e străvezie, împănează instituţiile cu incapabili şi veleitari, amână până la calendele greceşti investiţia în aparatură performantă, dezarticulează planurile de colaborare dintre instituţii încât fiecare să acţioneze ca o muscă fără cap, şi poţi fura liniştit! Cum paralizezi poliţiştii, procurorii sau judecătorii încât să nu mai ştie ce să aplice? Simplu, fă un hăţis de legi, trimite la pensie profesionişti pe care îi momeşti cu pensii speciale ca să plece şi pune în frunte ingineri mineri cu Dreptul făcut la Spiru Haret sau Dimitrie Cantemir, şi poţi fi sigur că motorul va funcţiona ca atunci când pui zahăr în benzină! Şi nu uita să îţi dezlegi dulăul pe care să-l asmuţi pe cei care îndrăznesc să mai mişte. Secţia Specială.

Am sperat că odată cu încătuşarea lui Dragnea, eşafodajul se va prăbuşi. Sfântă naivitate! Aşa cum Mafia supravieţuieşte chiar după decapitarea unui şef, se găsesc imediat alţii care să formeze Cupola, cea care asigură funcţionarea până la desemnarea următorului Cap.

Ce s-a întâmplat astăzi fetelor dispărute este efectul victimelor colaterale. Din nefericire pentru noi, oamenii de rând, au reuşit să deterioreze într-un asemenea hal ce înseamnă apărarea legii şi justiţia, încât toţi, dar absolut toţi suntem în pericol. Pe acest fundal, se ridică ceva şi mai ameninţător, există zone mai sărace, precum sudul României, în care pe fondul slăbirii autorităţilor, înfloreşte infracţionalitatea violentă: criminalii, traficanţii de persoane, perceperea taxei de protecţie, cămătăria, furtul de pe carduri sau infracţionalitatea informatică. Iar parte din putregaiul politic, nu doar că prin ce a făcut a permis această apariţie, dar stabileşte reţele subterane prin care banii murdari ajung pe principiul vaselor comunicante în buzunarul găştii politice! Atingem apogeul: Mafia criminală îşi dă mâna cu Mafia politică!

Asta s-a şi vrut şi mă întreb dacă se mai poate face ceva?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite