Cum va fi vremea în ziua alegerilor prezidenţiale. O posibilă prognoză meteo-electorală by Romica Jurca & Busu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romica Jurca

La vremuri excepţionale se nasc alianţe providenţiale. Astfel, tot aşa cum, cândva, Michael Jackson a cântat în duet cu Stevie Wonder, iar USR a ales să meargă alături de Plus, aşteptăm ca celebrii entertaineri atmosferici Busu şi Romica Jurca să-şi dea mâinile în cel mai tare featuring meteorologic de până acum.

Ce vă putem spune, pe surse, în acest moment: vremea va fi în general frumoasă. Un vânticel subţire va adia de dimineaţă, dar nu într-atât încât să ţină alegătorul român în case. Temperatura: exact cât să-şi aducă aminte cetăţenii că nu au căldură prin case. Tocmai de asta, pentru că afară va fi mai cald, cu mic, cu mare, de prin hrube şi bordeie, zeci, sute de mii de români vor ieşi să-şi exprime opţiunile. Unii vor vota cu Ninel Peia şi John Ion Banu, ceea ce arată cât de puţin s-a redus democraţia în România. Câţiva îl vor căuta febrili pe Ceauşescu pe buletinul de vot. Şi, culmea, îl vor găsi transformat.

Spre după amiază vor fi condiţii de ploaie. Va ploua cu noi promisiuni electorale de ultim moment, deşi nu mai suntem în campanie. Nu-i nimic. Rezultatele parţiale vor înnebuni românii, făcându-i să iasă din case şi mai abitir. Pe unii. Alţii, profitând de vremea frumoasă, vor încinge grătare pe Valea Prahovei, exact cum au făcut şi în decembrie 2016, când a ieşit PSD zdrobitor. Şi într-un caz şi în altul, Iohannis nu va clipi decât sporadic, mai precis atunci când aceiaşi români vor vota masiv împotriva lui Dăncilă.

Chiar şi aşa, greu de crezut că vor avea sorţi de izbândă. Vremea în România s-a stricat mereu când le-a fost românilor lumea mai dragă, aşa că rămâne de văzut dacă de data asta va fi diferit. Poate cu ceva rachete anti-grindină de la Daea, că altfel nu văd cum. Dar nu-i nimic. Românii vor continua să înregistreze o prezenţă moderată la vot, pentru că ei lasă totul pe ultima clipă. Adică pentru turul doi, normal, unde prognoza meteo ne arată că vor fi doi candidaţi ploioşi, cu uşoare accente isteric-furtunoase şi multă grindină verbală aproape incontinentă, mai ales din partea unuia dintre ei.        

Chiar şi aşa, nu va fi o mare problemă, pentru că românilor le-au plăcut mereu ideile puţine şi fixe. Asta dacă aceiaşi români nu s-au săturat să fie mereu sub vremuri şi, duminică, 10 noiembrie, nu vor face în sfârşit ceva care să arate acest lucru. Motive ar cam fi, că, vorba aia, se fac 30 de ani de la Revoluţie. Plus că vine iarna şi, se ştie, populaţia acestei ţări are o alergie dovedită în astfel de perioade la oameni care le dau 100 de lei în plus la salariu. Dar, pe de altă parte, să recunoaştem, românii n-au strălucit niciodată la astfel de jubilee.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite