Cum vrea să profite electoral d-na Dăncilă de tragedia de la Caracal

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragedia de la Caracal, moartea cumplită a adolescentei Alexandra Măceşeanu, dar şi relevarea în adevărata ei lumină a impotenţei instituţiilor Statului român, fie ele STS, Procuratură, Minister de Interne, Poliţie, i-au stricat planurile de weekend, doamnei Viorica Vasilica Dăncilă.

Doamna 3 în 1, premier, preşedinte de partid şi candidat la prezidenţiale din partea PSD avea pe agendă vizite de lucru. Nu, scopul acestora nu era ca premierul României să vadă cu ochii proprii care e situaţia actuală din ţară (situaţie care, din păcate, nu e deloc bună, în ciuda a ceea ce susţin prin talk-show-uri tot mai agramaţii comunicatori ai PSD), ci cât e ea de susţinută de organizaţiile din teritoriu în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie. Doamna Dăncilă plănuia să se întâlnească cu activul de partid din teritoriu, să îi traseze sarcini, să îi oblige pe şefii organizaţiilor judeţene să semneze angajamente de fidelitate. De supunere totală. Fapt ce dovedeşte că între ea şi Dragnea, cel aflat acum la puşcărie, nu e nici cea mai mică diferenţă.

Obligată să rămână la Bucureşti, să lase impresia că se implică, să arate lumii că ţine bine lucrurile în mână, doamnei Dăncilă i-au trecut prin cap tot felul de idei graţie cărora să îşi fructifice electoral cantonarea în Palatul Victoria. Aceasta în pofida faptului că a lansat un apel ca nici un partid politic să nu încerce fructificarea electorală a tragediei. Doamna V.V. Dăncilă a anunţat că se gândeşte la iniţierea unui referendum al cărui obiect ar fi consultarea populaţiei în privinţa înăspririi pedepselor aplicate pedofililor şi violatorilor. Puţin contează că doamna Dăncilă nu are, din poziţia ei de prim-ministru, dreptul legal de a face asta. Constituţia pe care a jurat la învestire şi pe care nu o cunoaşte (dar ce ştie doamna Dăncilă în afară de a se răţoi şi a-şi elimina adversarii politici din partid?) i-o interzice. Contează efectul electoral.

Vorbele acestea în gura creaţiei politice a banditului Dragnea Nicolae Liviu sună, vorba lui Petre Roman, „ca dracu’“. Ce îşi închipuie, de fapt, fosta profesoară de Discipline tehnologice de la un biet liceu de mâna a doua din Videle? Că avem memorie scurtă, că nu ne amintim că parlamentarii partidului al cărui preşedinte executiv a fost până la arestarea lui Dragnea d-na Dăncilă au votat din ordin politic emascularea legilor justiţiei şi aceasta doar spre a-i face scăpaţi pe Dragnea şi pe alţi pesedei de aceeaşi joasă speţă, dar şi pe Tăriceanu şi alţi politicieni de prin alte partide prinşi că încalcă legea?

Că am uitat că acelaşi Dragnea îşi cerea iertare infractorior din puşcării? Acum are, din fericire, tot timpul din lume să îşi ceară iertare sie însuşi.

Că numitul Toader Tudorel, ministru al Justiţiei în guvernul condus chiar de ea, de gureşa V. V. Dăncilă, a inventat proiecte legislative, printre care şi Legea Recursului Compensatoriu, toate croite în favoarea infractorilor?

Că numita Dan Carmen, mare sculă prin PSD, până acum vreo două săptămâni ministru de Interne în acelaşi guvern condus de d-na V. V. Dăncilă, a compromis nu doar Jandarmeria pe care a subordonat-o complet şi neruşinat intereselor PSD, ci şi Poliţia Română în fruntea căreia a numit tot felul de incapabili care, spre a se menţine în posturi, îi executau fără să crâcnească ordinele ticăloase?

Că la cererea expresă a lui Dragnea, Tăriceanu şi a altor astfel de inşi complet iresponsabili, au fost tăiate bugetele feluritelor servicii de informaţii, dar şi bugetul STS, aceasta în numele luptei imaginare,inventate împotriva Statului paralel?

Că Ministerul Educaţiei, condus pe rând ba de Liviu Marian Pop, ba de un oarecare Popa-Pamblică de la Suceava, acela susţinut, spre ruşinea lor, de o liotă de rectori, ba de d-na Ecaterina Andronescu, s-a făcut că nu observă câte ilegalităţi se consumă la Academia de Poliţie, cea care îi pregăteşte pe cei care nu au ştiut nici măcar Constituţia ce le dădea dreptul de a intra fără mandat în casa inculpatului Dincă?

 Că Secţia Specială pe care d-na Dăncilă nu vrea să o desfiinţeze cu nici un chip a dus la timorarea procurorilor, furnizând însă deopotrivă justificări tembele unui procuror de slabă calitate aşa cum se dovedeşte a fi fost dl. Cristian Popescu, apărat în cel mai dezonorant chip cu putinţă de o aşa-zisă asociaţie a magistraţilor?

Degeaba vorbeşte mai ceva ca Mioriţa acum d-na Dăncilă. Vorbele ei perverse, ticăloase nu conving pe nimeni. E clar pentru orice om cinstit din România că nu există nici cea mai mică urmă de bună credinţă în tot ceea ce face şi zice d-na Dăncilă. Că ea, guvernul şi partidul pe care le conduce trebuie să plece. Spre a se da o şansă reconstruirii, salvării României.

P.S. Un post de televiziune a difuzat aseară o captură de la CExN al PSD din după-amiază aceleiaşi zile. Numita Dăncilă Viorica Vasilică, dintr-o imensă eroare a istoriei premier al României, spune că moartea Alexandrei ar fi fost pusă la cale de Servicii spre a i se compromite ei şansele la Prezidenţiale. Dacă respectiva captură e reală, nu mai am nici o îndoială. Între Viorica Vasilica şi pseudo-poliţistul Viorel Vasilică, un fel de complice al monstrului Gheorghe Dincă, nu e nici cea mai mică deosebire. Numita Dăncilă Viorica Vasilica trebuie să părăsească în regim de maximă urgenţă Palatul Victoria.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite