Cum vrea PNL să învingă PSD la următoarele alegeri: candidaţi comuni ai Opoziţiei la prezidenţiale şi la locale

Cum vrea PNL să învingă PSD la următoarele alegeri: candidaţi comuni ai Opoziţiei la prezidenţiale şi la locale

Ilie Bolojan, prim-vicepreşedinte al PNL. FOTO Facebook

Ilie Bolojan, prim-vicepreşedinte al PNL şi primar al Oradei, a declarat că Opoziţia trebuie să facă front comun, să aibă candidaţi comuni atât la locale, cât şi la prezidenţiale, dacă vrea să pună capăt guvernării „mediocre” a PSD.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Există două posibilităţi. Prima, ca tabloul politic în 2020 să arate ca şi cel de astăzi, cu un partid mare, PSD, şi forţe politice non-PSD dezbinate, variantă în care, în mod cert, în aproape toate marile oraşe din afara arcului carpatic va câştiga PSD, nu neapărat datorită performanţelor bune ale administraţiei, ci datorită pulverizării voturilor. Sau a doua variantă, care eu cred că trebuie pusă în practică, este ca forţele non-PSD, forţele de centru-dreapta trebuie să se adune şi să ofere cel mai bun candidat din fiecare localitate şi să se adune în jurul lui, în aşa fel încât voturile din jurul lui, votul din primul tur - pe care PSD îl foloseşte ca o armă politică - să fie într-adevăr folosit împotriva PSD şi asta cred că este soluţia şi pentru Bucureşti, şi pentru sectoarele din Capitală, şi pentru celelalte oraşe. (...) Deci un candidat comun al opoziţiei non-PSD“, a declarat Ilie Bolojan, într-un interviu la Digi24, fiind întrebat despre strategia PNL pentru viitoarele alegeri. 
 
Prim-vicepreşedintele PNL a punctat faptul că formaţiunea pe care o reprezintă ar putea merge şi pe Varianta Vlad Voiculescu pentru alegerile locale din Bucureşti, dacă acesta va fi bine clasat în spndaje. 
 
„În condiţiile în care analiza candidaţilor la o primărie dă ca rezultat o astfel de formulă, din punctul meu de vedere, da. Dar trebuie făcute nişte analize serioase, trebuie pregătiţi candidaţii şi e mai puţin important de la ce forţă politică provine, este important să fie un om pregătit, un om care să facă treabă şi care să aibă şanse reale să câştige o primărie sau alta. E valabil şi pentru Bucureşti, şi pentru dl. Vlad Voiculescu sau pentru alte persoane“, a completat liderul liberal. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările