Cum face urechea pleaşcă ministrul Anton Anton, când primeşte o întrebare incomodă. Jurnalist: Ne mai auziţi?; Anton Anton: Da, dar eu nu vă mai aud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Energiei, Anton Anton, a arătat cum poate să fugă un demnitar de întrebările incomode, venind cu un motiv de tot râsul.

Criza din energie s-a dovedit a fi un subiect foarte delicat pentru actualul deţinător al portofoliului Energiei din Guvernul Dăncilă. Anton Anton a acordat un interviu telefonic celor de la Radio România Actualităţi, în care a vorbit despre situaţia energiei, în contextul grevei care a avut loc la CE Oltenia. 

Când s-a ajuns la subiectul delicat al cauzei care a generat greva şi a adus probleme pentru companii, adică taxa de 2% pe cifra de afaceri (apărută în urma adoptării de către Guvern a unei ordonanţe la sfârşitul lui 2018), Anton Anton a recurs la tertipuri pentru a evita răspunsurile. 

Redăm dialogul între jurnalistul RRA şi ministrul Energiei: 

Jurnalist: Ne-aţi spus că ne vom străduim că eliminăm taxa pe cifra de afaceri pentru companiile care produc pe bază de carbune, pentru că deja certificatele de dioxid de carbon reprezintă 40% din costul de producţie al energiei.

Ministru: Da, exact, pentru că împovărează îngrozitor.

Jurnalist: Şi nu se ştia lucrul acesta în momentul în care a fost adoptată ordonanţa? Care introduce taxa de 2% (urmează câteva secunde de tăcere). Vom reveni. Ne mai auziţi, domnule ministru?

Ministru: Săru' mâna! Nu vă mai aud.

Jurnalist: Noi vă auzim.

Ministru: Da, dar eu nu vă mai aud. Săru' mâna!

Jurnalist: Da, dar nu vă mai aud...Vă mulţumesc, domnule ministru!

Ministru: Da, săru' mâna!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite