Cum a sfidat PSD moartea Doinei Cornea. Eroii sunt uitaţi. Turnătorii sunt omagiaţi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doina Cornea, simbolul luptei împotriva comunismului, a fost îngropată luni la Cluj, discret, ca un erou care n-a cerut niciodată recompense. Pentru Guvern şi pentru Parlament această ştire nu a existat,  la fel cum, pentru PSD, memoria în general nu există.

La moartea Doinei Cornea, „omul care a salvat onoarea acestui popor“, cum deplin a spus Andrei Pleşu, s-au sinchisit să trimită mesaje de condoleanţe preşedintele Klaus Iohannis, fostul pemier Dacian Cioloş, şeful SRI Eduard Hellvig şi alţi politicieni, numai premierul Viorica Dăncilă n-a scos o vorbă, n-a scris un rând. În urmă cu câteva zile, când a murit Dinu Giurescu, cel care a furnizat informaţii Securităţii chiar în timp ce Doina Cornea era hăituită şi bătută de securişti, Viorica Dăncilă a transmis imediat un mesaj în care îl numea pe Giurescu „un mare patriot care şi-a dedicat viaţa României“. Numai o lege strâmbă, scrisă de foşti nomenclaturişti, a făcut ca Dinu Giurescu să nu poată fi declarat turnător. Şi ca jalea să devină jalnică, mesajul de condoleanţe transmis de Viorica Dăncilă în memoria lui Dinu Giurescu a fost publicat mai întâi de Antena 3, televiziune deţinută de un fost colaborator cu acte al Securităţii. La moartea Doinei Cornea, Viorica Dăncilă a tăcut, dovedind că nu e capabilă să trateze cu politeţe instituţională nici măcar moartea. Moartea unei românce cât o naţiune.

Au tăcut ruşinos şi preşedinţii celor două Camere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. În octombrie 2015, la Congresul în care a fost ales preşedinte al PSD cu unanimitate de voturi, Liviu Dragnea a ridicat peste 4.000 de pesedişti în picioare timp de cinci secunde şi i-a obligat să ţină un moment de reculegere în memoria victimelor dictaturii comuniste. Era la Sala Palatului, acolo unde şi Partidului Comunist îşi ţinea Congresele. Azi, Liviu Dragnea s-a ridicat din nou, dar nu ca să ţină un moment de reculegere în memoria Doinei Cornea, ci ca să împartă mici în curtea sediului PSD.

Aşa arată imaginea unei ţări sluţite, în care inversarea valorilor a devenit parte a programului de guvernare: turnătorii sunt plânşi de guvern, eroii sunt ignoraţi chiar şi post-mortem.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite