Cum securizează PSD votul la moţiunea de cenzură

Cum securizează PSD votul la moţiunea de cenzură

Viorica Dăncilă, alături de colegii ei. FOTO Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că social-democraţii vor participa la dezbaterile privind moţiunea de cenzură, dar nu o vor vota, ceea ce înseamnă că nu vor exista eventuale suprize din partea aleşilor PSD.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am discutat cu deputaţii şi senatorii despre moţiunea de cenzură. Am convenit să o tratăm cu seriozitate, să participăm la dezbateri, dar nu vom vota“, a declarat Viorica Dăncilă, după o şedinţă cu parlamentarii PSD. De asemenea, liderul interimar al PSD a subliniat că şi cei din ALDE vor avea o poziţie similară şi că nu are emoţii în ceea ce priveşte trecerea moţiunii.

Pe de altă parte, Viorica Dăncilă i-a criticat pe liberali pentru faptul că au anunţat că vor depune plângeri penale pe numele ei şi al lui Eugen Teodorovici  „Am auzit că domnul Florin Cîţu a depus plângere pe numele meu şi pe cel al domnului Eugen Teodorovici. Dacă aşa vor să dărâme un guvern, prin plângeri penale, eu nu cred că e normal“, a subliniat Dăncilă.

În schimb, surse politice au precizat pentru „Adevărul“ că senatorul Şerban Nicolae a fost singurul care a cerut ca social-democraţii  să voteze împotrivă, nu doar să asiste. Propunerea acestuia nu a fost luată în seamă de ceilalţi reprezentanţi, încurajaţi doar să asigure cvorumul de şedinţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: