Cum schelălăie potăile din PSD

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
maidanezi iasi spital

Aţi văzut cum face o potaie care vine hămăind când încasează una peste bot? Bagă coada între picioare şi o tuleşte schelălăind.

După câţiva metri îndreaptă capul şi ridică din coadă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Potaia deja merge înainte cu demnitate, dar nici nu se mai uită în direcţia de unde a încasat-o.

Cam aşa stă treaba cu „taxa pe lăcomie“ inventată de trio-ul de comici Dragnea, Teodorescu şi Vâlcov. Porniţi pe haiducie, să ia de la bogaţi şi să împartă la săraci, băieţii au scos din pălărie un ucaz negândit, au adus ei din pix nişte idei să ia bani de la bănci. S-au întâlnit cu nişte băieţi mai serioşi decât ei şi care se ţin mai bine pe picioare – brusc au uitat de „taxa pe lăcomie”. Peste câteva zile vor spune că nu ei au făcut „taxa pe lăcomie“, că un nimeni de minister a scăpat nesupravegheat la computerul cu ordonanţe de urgenţă şi a scris netrebnicia. Cu fruntea sus şi picături de demnitate la colţul gurii se vor face că nici nu a existat vreodată ideea asta cu „taxa pe lăcomie“. De fapt, „taxa pe lăcomie“ au inventat-o alţii, ei s-au opus de la bun început.

Alt clovn scăpat în public: viceprimarul Aurelian Bădulescu. Sfâşiat de mustrări de conştiinţă se zgâria pe ochi în direct şi mărturisea că i-a minţit pe procurori în cazul represiunii jandarmilor din 10 august 2018. Mustrările de conştiinţă s-au dovedit în realitate a fi mici tulburări gastrice care au generat o balonare intestinală temporară, generatoare de flatulenţă zgomotoasă. Este adevărat că foamea i-a mânat pe unii autori să scrie mai bine şi mai mult, tulburarea gastrică amintită l-a făcut pe Bădulescu să elimine o metaforă. Ajuns în faţa procurorilor pe chestiunea declaraţiei mincinoase, vajnicul viceprimar al Bucureştiului a lămurit problema: minciuna lui a fost de fapt o metaforă. Probabil le-a vorbit procurorilor în versuri, naiba ştie. Şi-a luat-o şi Bădulescu, a schelălăit puţin şi acum merge demn prin Bucureşti, cu coada ridicată şi nasul în vânt. Tot românul e poet.

Ecaterina Andronescu pornise înfoiată se rezolve conflictul de la Liceul Gheorghe Şincai din Bucureşti, a anunţat că mediază ea disputa, rezolvă, face, tot ce trebuie. A trântit primarul Băluţă un comunicat la o agenţie de presă şi gata. S-a desfoiat Ecaterina Andronescu, nu mai mediază nimic şi în general a uitat de Liceul Gheorghe Şincai, pentru ea nici nu mai există în Bucureşti o instituţie de învăţământ cu numele ăsta. De fapt nu a existat niciodată.

Obraz gros şi memorie scurtă, prostie şi laşitate cât cuprinde. Săptămâna trecută muream toţi otrăviţi de clorul din apa de la robinet, ne uităm unul la celălalt şi parcă suntem sănătoşi, parcă ne e bine. Ministra a uitat de criză, leagănă din coadă spre alte meleaguri şi alte probleme.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite