Cum a scăzut în mod semnificativ şomajul în România?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vă mai amintiţi poezia Mamă Ţară a lui Tudor Arghezi? Aceea pe care, cel puţin cei de o vârstă cu mine, o studiam în mod obligatoriu în ciclul gimnazial, cândva prin clasa a şasea sau a şaptea, din cel puţin două motive. Mai întâi, spre a ne fi stimulat sentimentul patriotic, în al doilea rând pentru a ne familiariza cu noţiunea de hiperbolă.

Citez, în rândurile următoare, câteva versuri semnificative:

Unde sapă sapa locul/Sare din pământ norocul/Ai pământ şi ape multe/Vântul stă să ţi le-asculte/Şi izvoare/ Călătoare/Crapii-n ele cât berbecii/În pomi piersici cât dovlecii/Pepenii de zahăr roşu/În grâu spicul cât cocoşul/Pui un bob, din el răsare/ Mia de mărgăritare/Dulce binecuvântare!

Dacă stai şi îi asculţi pe vorbeţii PSD trimişi pe la felurite televiziuni mai că eşti pe punctul să crezi că toate astea au devenit realitate şi că, într-adevăr, după alegerile parlamentare din decembrie 2016, o dulce binecuvântare s-ar fi scoborât peste România.

Binecuvântarea asta este atât de mare, atât de extinsă încât noi, în nemernicia noastră de cârcotaşi veşnic nemulţumiţi, nu putem sau, mai exact, nu vrem să băgăm de seamă cât de mult bine ne-au făcut nouă Daddy Dragnea şi oamenii lui. Ne-au mărit salariile, chiar dacă unora acestea le-au scăzut (că aşa e la PSD,plusul înseamnă minus), ne-au redus taxele (au dispărut chiar înainte de alegeri 102, dar între timp au apărut ori se anunţă că vor apărea altele noi, mult mai consistente de o să ne usture buzunarele), a fost pusă pe hârtie, votată şi declarată istorică de însuşi Liviu Dragnea Legea salarizării unitare. E drept, între timp punerea ei în aplicare a fost cam amânată, prioritate, chiar exclusivitate în aplicarea ei având parlamentarii şi aleşii locali şi judeţeni care şi-au tras nişte salarii fabuloase, nu şi medicii şi profesorii care pot să mai aştepte. Că doar şi pe vremea comuniştilor clasa muncitoare bea şampanie şi beneficia de portocale prin reprezentanţii săi!

Binele, ne asigură pesediştii, cei mai buni fii ai poporului ca odinioară, şi ei mici ceauşei, se ascunde chiar şi acolo unde jurnaliştii, analiştii politici şi economici spun că ar fi rău. Iată, nu mai departe, decât săptămâna trecută, o ascultam la una dintre televiziunile prietene PSD, pe doamna Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte al partidului, elogiind creşterea nemăsurată a consumului. Ce contează că toţi economiştii cu scaun la cap ne avertizează că românii consumă pe datorie, iar îndatorarea ţării a crescut peste măsură, PSD sfidând legile economiei aşa cum a făcut-o şi părintele lui ideologic, PCR!! Respectiva doamnă ne asigura chiar că e de bine că de abia ne mai putem mişca pe autostrăzile inexistente ori în oraşele tot mai sufocate de automobile. Căci asta arată - nu-i aşa? - că ne-a crescut puterea de cumpărare şi că din ce în ce mai mulţi români îşi pot îngădui cumpărarea unor produse ceva mai scumpe, chiar de lux, ori au ajuns până acolo cu bunăstarea încât îşi construiesc vile. Dând astfel consistenţă proverbului din moşi-strămoşi care ne învaţă că în viaţă trebuie să ai un copil, să sădeşti un pom şi să îţi construieşti o casă.

Mai aflăm, ni se repetă până la saţietate, că de când guvernarea ţării a fost preluată de alianţa PSD-ALDE avem cea mai mare creştere economică din ţările UE. Unde mai pui că ar fi scăzut în chip notabil şomajul.

Aşa e! Pesediştii au dreptate. Şi tocmai de aceea, gata! M-am hotărât să nu mai fac pe cârcotaşul. Să recunosc adevărul. Da. Şomajul a scăzut. Iată, chiar zilele trecute am aflat cu imensă satisfacţie, cu justificată mândrie patriotică, aşa cum se spunea pe vremuri, că ar fi primit posturi dl. Akram Shhaideh, soţul doamnei vicepremier Sevil Shhaideh, care a fost uns director în Ministerul Agriculturii, şi dl. Marius Adrian Dobre. Nu. Nu a fost nevoie ca dl. Bogdan Stanoevici să îmi îndeplinească rugămintea şi să îi creeze d-lui Dobre, purtător de cuvânt al PSD, un post la circul Globus. Partidul s-a îngrijit şi l-a numit pe dl. Dobre administrator la Radiocom. Cu vreo trei luni în urmă acelaşi partid l-a numit director general interimar la Societatea Română de Radiodifuziune pe un oarecare Georgică Severin, rămas pe drumuri de vreme ce nu s-a mai ales în Parlamentul României. Iar vinerea trecută, agramatul ministru al Educaţiei, dl. Liviu Pop, a revocat printr-un fax, trimis de un oarecare domn Gigel, secretar de Stat la acelaşi oropsit minister, 13 şefi de inspectoare şcolare judeţene spre a le face loc unor inşi agreaţi de partidul care l-a miluit şi pe el cu o funcţie pe care o face zilnic de ruşine.

Şi, din cât se pare, extrem de eficienta agenţie de plasare cu acţionariatul format din PSD şi Liviu Dragnea se pregăteşte să îi dea un job, ceva de genul muncă în străinătate şi fostului premier al României, adevăratul/falsul/noul/vechiul, dar mai ales cameleonicului şi complet lipsitului de demnitate Sorin Grindeanu.

Trăim, aşadar, luni şi ani de împliniri măreţe. Doamne fereşte ca anii aceştia să se transforme în decenii!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite