Cum s-a încurcat Ponta în propriile-i minciuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO David Muntean
Victor Ponta FOTO David Muntean

Premierul Victor Ponta a născocit un nou şir de minciuni pentru a-şi acoperi alte plăsmuiri, după ce surse judiciare au declarat, pentru „Adevărul“ că preşedintele demisionar al PSD a manipulat opinia publică în privinţa dosarului său de la DNA.

Ponta a recidivat în doar trei zile de la primul interviu acordat postului Antena 3, de această dată în faţa jurnalistului B1 Tv Cătălin Striblea şi a insistat că nu este acuzat pentru fapte de corupţie, că a aflat din presă despre măsura sechestrului pe avere care urma să fie cerută de procurori, dar şi că nu s-a prevalat de dreptul la tăcere în timpul petrecut la DNA, ci a discutat cu anchetatorii.

Mai mult, Ponta s-a încurcat în propriile-i minciuni când jurnalistul l-a întrebat de ce nu contestă faptul că Direcţia Naţională Anticorupţie îl anchetează pentru fapte despre care el spune că nu au legătură cu corupţia. „Dar de ce să contest? Nu am nicio problemă, nu“, a răspuns Ponta, vizibil încurcat, după ce a afirmat că nu este acuzat de fapte de corupţie pentru că nu a deţinut funcţii publice. „Cum se explică atunci că dosarul e la DNA?“, a insistat moderatorul. Ponta a dat un răspuns total anapoda: „Cred că intuitul persoanei“.

Sursele fantomă

Totodată, întrebat de unde ştia că urmează să se pună sechestru pe avere, Ponta a răspuns, din nou, că a aflat „pe surse“. „Am aflat din presă, la ora 10.00“, a spus el. „Aţi avut încredere, aşa, în presă?“, a întrebat moderatorul, iar Ponta a răspuns: „Domnul Buble... are o inspiraţie foarte bună“.

Ponta s-a referit astfel la site-ul stiripesurse.ro, la care lucrează reporterul Antena 3 Iosif Buble. O simplă căutare pe site-ul respectiv dovedeşte însă că nu a existat nicio ştire referitoare la măsura sechestrului pe avere care ar urma să fie luată în cazul lui Ponta, ci doar despre posibilitatea ca acestuia să i se schimbe statutul din suspect în inculpat, ceea ce s-a şi întâmplat. În sfârşit, Ponta a minţit încă o dată când a susţinut că nu s-a prevalat de dreptul la tăcere, ci a făcut declaraţii în faţa anchetatorilor, deşi informaţiile transmise de surse judiciare atât de ziarul „Adevărul“, cât şi de agenţia Mediafax şi de mai multe televiziuni îl contrazic flagrant.

Citeşte şi:

Cum a minţit Ponta poporul cu televizorul

Premierul Victor Ponta a vorbit, în ultimul interviu acordat postului Antena 3, despre noul său statut de inculpat în dosarul Turceni-Rovinari. Din informaţiile obţinute, însă, de „Adevărul“, reiese că, în timpul petrecut în studioul postului de televiziune, Ponta a minţit în repetate rânduri cu privire la ancheta care îl vizează.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite