Cum s-a colorat harta României de la comune şi până la judeţe după alegeri. Oltenia, etern fief PSD. Transilvania e galbenă. USR-PLUS la Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru F. Ghiţă, fondator şi director al Centrului pentru Dezvoltare Urbană şi Teritorială (CDUT) a publicat vineri dimineaţă mai multe hărţi cu repartizarea pe comune la alegerile europarlamentare, din care reies mai multe reprezentări politice noi.

„Pe mine rezultatele la nivel de judeţ nu mă prea impresionează, aşa că mi-am «donat» câteva ore din viaţă să teritorializez rezultatele la nivel de u.a.t. (n.red.: Unitate Administrativ-Teritorială) şi să le pun pe hartă”, a scris Alexandru F.Ghiţă pe Facebook.

Miercuri, Biroul Electoral Central a publicat rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare care arată că PNL este câştigătorul detaşat, cu 27% din voturi. Pe locul al doilea s-a clasat PSD, cu 22,5% din voturi, urmat foarte aproape de Alianţa 2020, supriza scrutinului, care a reuşit  22,4%. Practic, 13.000 de voturi au făcut diferenţa între PSD şi USR-PLUS. Dacă Guvernul ar fi facilitat votul din diaspora, USR-PLUS avea şanse mari să treacă pe locul doi, în faţa PSD.

Clasament final:

1. PNL - 27%

2. PSD - 22,5%

3. USR-PLUS - 22,4%

4. PRO România - 6,6%

5. PMP - 5,7%

6. UDMR - 5,4%

7. Alţii - 6,1%.

Directorul CDUT a publicat şi hărţi cu fiecare partid în parte, în care poate vedea performanţele formaţiunilor din fiecare zonă a ţării.
 

PSD:

Imagine indisponibilă

PNL:

Imagine indisponibilă

USR-PLUS:

Imagine indisponibilă

UDMR:

Imagine indisponibilă
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite