Cum a reacţionat Robert Turcescu, după ce a aflat că nu va fi pus sub acuzare pentru deconspirare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert Turcescu a făcut primele declaraţii după ce Procurorul General al României a spus că jurnalistul nu va fi urmărit penal şi a lăsat să se înţeleagă că acesta nu a fost ofiţer acoperit.

„Este o decizie pe care nu o comentez. Este decizia Procurorului General. Cred că singurul lucru pe care îl pot comenta este că iau act de această decizie. Mai mult de atât nu am a face niciun fel de comentariu“, a spus, iniţial, Robert Turcescu, la România TV.

El a explicat că doreşte să se abţină de la comentariile referitoare la deciziile Justiţiei.

„Aş vrea să am tăria să nu mai comentez niciodată deciziile justiţiei, pentru că ele sunt decizii ale justiţiei şi punct şi nici să mai fac spectacole de justiţie televizată. În ceea ce priveşte deciziile procuraturii, cred că este bine ca toţi să ne obişnuim că este vorba despre oameni pe care i-am îndrituit şi noi, şi societatea românească să judece astfel de speţe. Este responsabilitatea lor, deciziile pe care le iau şi le asumă în numele unor funcţii pe care le au. Cred că este atitudinea firească pe care trebuie să o avem, în funcţie de statutul pe care îl avem în societate, noi, simpli cetăţeni, ei, judecători care ne analizează faptele noastre aici pe pământ, pentru că de celelalte se ocupă bunul Dumnezeu“,  a mai spus el.

Deşi a arătat că nu a luat o decizie cu privire la viitorul său, Turcescu s-a declarat împlinit pe plan personal.

„Deocamdată am lucruri de rezolvat, extrem de importante şi foarte frumoase în viaţa mea personală. După ce aceste lucruri din viaţa mea personală se vor fi aşezat pe un făgaş, promit că mă voi gândi la acest parcurs profesional pe viitor. Deocamdată am luat o pauză de respiraţie în ceea ce priveşte viaţa mea profesională şi nu numai atât, o pauză care mi-a adus bucurii foarte mari în legătură cu starea mea sufletească“, a mai spus el. .

„Am 40 de ani, aproape, şi cred că suficient de multă forţă şi putere cât să am la un moment dat şi un parcurs profesional care să ma satisfacă şi să ma împlinească. Faptul că el se va raporta în continuare la ceea ce înseamnă o posibilă activitate în presă, e o variantă, faptul că, sunt convins că atunci când Dumnezeu închide o uşă deschide o alta, sunt convins că există variante pentru fiecare în lume ca să îşi facă meseria în mod onest, fără să exagereze sau fără să încerce să denatureze sensul firesc al lucrurilor într-o societate. Eu sunt într-o astfel de situaţie, de reflecţii personale, de analiză, de găsirea unei căi în viaţă de care să fiu mulţumit şi care să nu mă mai aducă în starea de prăpastie sufletească pe care am avut-o la un moment dat. Sper, cu voia lui Dumnezeu, să îmi găsesc un loc sub soare. În rest, vă doresc tuturor să trăiţi clipe minunate şi să vă fie bine", a conchis acesta.

Citeşte şi:

De ce tac autorităţile în cazul Turcescu?

Parchetul General a decis să nu se autosesizeze după ce Robert Turcescu a anunţat că a fost ofiţer acoperit. Specialişti din serviciile secrete şi din Justiţie arată lacunele din legislaţia siguranţei naţionale

Robert Turcescu nu va fi cercetat penal. Procurorul general: Nu este vorba de atentat la siguranţa naţională

Tiberiu Niţu, procurorul general al României, a precizat, joi dimineaţă, că Parchetul a decis să nu se sesizeze în urma declaraţiilor făcute de Robert Turcescu pentru că acestea nu au pus în pericol siguranţa publică. Jurnalistul preciza luna trecută că a fost agent sub acoperire al unui serviciu secret român

Mărturisire şi spovedanie: sunt un prost

De la domnul Meleşcanu am rămas cu o vorbă, pe care mi-a spus-o acum vreo 20 de ani, într-o pauză de şedinţă, pe holurile Senatului. Domnia sa, ministru de Externe, eu, reporter. „Să ştii că în diplomaţie nu-ţi spune nimeni în faţă că eşti prost. Cel mult, îţi va spune că nu dispui de toate elementele necesare unei analize complete a situaţiei.“

Robert Turcescu şi ceilalţi

Merită felicitări puţinii ziarişti care au deplâns ieşirea din scenă (sper că pentru puţină vreme) a faimosului lor coleg Robert Turcescu. În schimb mă miră şi mă înfricoşează jubilaţia sinistră a multora dintre jurnalişti, bucuroşi într-un mod indecent că scapă de un concurent greu de întrecut.

VIDEO Robert Turcescu joacă propriul rol în filmul despre procurorul Cristian Panait, regizat de Tudor Giurgiu

Regizorul Tudor Giurgiu a publicat, ieri, pe blogul personal, un teaser al filmului său despre cazul procurorului Cristian Panait, întitulat "De ce eu?", film care acum se află în stadiul de postproducţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite