Cum putem scăpa de regimul Dragnea-Tăriceanu-Dăncilă?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu fiecare zi ce trece, dimensiunile dezastrului din noaptea 10-11 august devin tot mai clare. Rămâne evidentă următoarea realitate. Jandarmeria română a atacat, bătut, gazat, fugărit zeci de mii de oameni nevinovaţi, paşnici, fără arme, care nu făceau altceva decât ce prevede Constituţia: dreptul la liberă exprimare a ideilor şi doleanţelor.

Faptul că 30-40 de huligani au fost violenţi nu este o justificare. Puteau fi eliminaţi, cum s-a mai întâmplat şi altă dată. Dar nu s-a vrut ca manifestaţia să rămână una paşnică, fără urmări. Mai este ceva. Unde au fost efectivele de intervenţie ale IGSU, comandate de Raed Arafat? În alte situaţii se declară cod roşu pentru 10 victime. Pentru zeci de mii de victime nu este necesară intervenţia IGSU? Aşteptăm răspuns de la Raed Arafat.

Paranoia care a cuprins conducerea statului se vede şi în declaraţia şefului Jandarmeriei, care n-a găsit altceva mai bun să declare, după evenimentele sângeroase: „N-am făcut decât să-mi iubesc ţara. Prea ne-am învrăjbit români contra români, prea ne urăm unii pe alţii”. El îşi iubeşte ţara, după ce a maltratat zeci de mii de români, fără nicio vină!

Se scriu şi se spun multe în aceste zile, iar evenimentele din 10 august vor ţine capul de afiş al agendei publice luni de zile de acum înainte, pe măsură ce ancheta Parchetului Militar va avansa. Iar decidenţii, inclusiv cei politici, vor fi chemaţi să dea socoteală pentru deciziile care au marcat prin suferinţă zeci de mii de oameni, în acea zi nefastă. Suferinţe care vor continua mult timp de acum inainte.

Se aşteaptă demisia în bloc a conducerii PSD şi a guvernului

Mulţi spun că este imposibil acest lucru, pentru că şefii PSD sunt uniţi prin afaceri şi sinecuri prin care fraudează bugetul de stat. Posibil, dar consecinţele evenimentelor de vineri sunt multiple şi însemnate, nu pot lăsa ca lucrurile să continue ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Şi nu toţi şefii PSD sunt duşi cu pluta afacerilor şi sinecurilor. Unii mai şi judecă. Pentru PSD, riscul este să fie îngropat definitiv de aceste evenimente, conducerea sa a ajuns paria în lumea politicii europene şi mondiale.

Declaraţia dnei Andronescu, semnal al succesului unei moţiuni de cenzură

Dacă demisia nu se va produce, este anunţată deja o moţiune de cenzură la început de septembrie. Momentul este cum nu se poate mai potrivit.

Dna Andronescu nu este persoana care să vorbească de una singură, fără asigurări că are o susţinere minimală în partid. Este doar fitilul care aprinde nemulţumirea parlamentarilor PSD. Aceştia nu mai au nicio şansă să obţină un nou mandat, cu un partid aflat în genunchi. Nici nu-şi vor pierde funcţiile din parlament, în cazul căderii conducerii PSD şi a guvernului. Interesele acestor parlamentari, cel puţin a unei părţi dintre ei, îi vor împinge să se facă utili partidelor aflate în opoziţie cu PSD, şi care i-ar putea propulsa din nou în viitorul parlament. Şi este vorba atât de parlamentari PSD cât şi ALDE. Ştie toată lumea că atunci când o corabie se scufundă, „şobolanii” fug primii.

Aşadar, este aproape sigur că o nouă moţiune de cenzură va trece, cu sprijinul UDMR şi al parlamentarilor fugiţi din PSD şi ALDE. Unii vor rămâne în PSD, dar nu vor respecta indicaţia de a nu vota. Dna Andronescu şi mulţi alţii sunt în această situaţie. Alţii vor merge la partidul lui Ponta, iar cei din ALDE la PNL. Greşeala lui Tăriceanu, care nu s-a delimitat de represiunea de vineri, ba chiar a susţinut-o, îl va costa plecarea unor parlamentari, care nu acceptă să se uite în ochii alegătorilor oripilaţi de imaginile celor bătuţi şi gazaţi rulând pe ecranele televiziunilor. Ar fi sinucidere curată.

Pierderea preşedinţiei UE

România riscă să piardă preşedinţia UE în 2019, lucru extrem de clar şi până acum. Dar bomboana pe coliva acestei preşedinţii a fost pusă vineri. Singura cale de salvare este o schimbare radicală a conducerii şi guvernului. Este un fapt aproape sigur, care exercită o presiune uriaşă asupra conducerii şi guvernului PSD. Ar fi pentru prima dată în istorie când o ţară, membră a UE, să fie refuzată la exercitarea unui drept prevăzut de tratatele UE. Oficialii de la Bruxelles nu vor închide ochii, oricum nu agreau ca analfabeta Viorica Dăncilă să conducă UE, fie si pentru sase luni.

Acţiunile Parchetului Militar

Dosarul „10 august” a fost preluat de Parchetul General, secţia Parchete Militare. Resursele umane şi materiale de aici sunt mult mai mari, comparativ cu alte parchete. Şi după declaraţiile lui Dragnea şi Tăriceanu împotriva justiţiei şi a procurorilor, nu este de aşteptat ca aceştia să aibă vreo milă sau înţelegere faţă de cele întâmplate şi de autorii aflaţi în spatele deciziilor. Este foarte clar că asemenea evenimente dramatice sunt conduse din umbră de adevăraţii şefi politici ai României.

Reacţia populaţiei

Departe de a se lăsa intimidată, populaţia protestează zile la rând, începând de sâmbătă, în Bucureşti şi marile oraşe. Orice ieşire publică a lui Dragnea şi a altor şefi din PSD va aprinde şi mai mult ura unei părţi a populaţiei împotriva actualului regim de putere.

În concluzie

În cel mult o lună, regimul Dragnea-Tăriceanu-Dăncilă va fi istorie, altfel România iese din rândul ţărilor civilizate. Cei care spun că la fel se procedează în alte ţări europene, uită să adauge un lucru. Acolo nu sunt reprimate zeci de mii de oameni paşnici şi fără apărare. Este deosebirea esenţială faţă de cele întâmplate în 10 august în România.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite