Cum pun Tăriceanu şi Dragnea tunurile pe Iohannis şi procurori: Remarc implicarea parchetelor în jocurile politice. Se încearcă ruperea coaliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii coaliţiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, au reînceput, în ultimele zile, atacurile la adresa preşedinelui Klaus Iohannis şi a procurorilor, mai ales după ce au apărut noi informaţii despre legăturile familiei Dragnea cu persoane din Tel Drum, dar şi după ce DNA a trimis o cerere de ridicare a imunităţii preşedintelui Senatului.

Tonul celor mai importanţi politicieni din coaliţia PSD-ALDE se mai temperase în ultimele săptămâni, aceştia amintind mai rar despre tensiunile între partidele aflate la putere şi şeful statului, Klaus Iohannis. De asemenea, tema activităţii procurorilor a fost discutată mai mult în contextul modificării legilor Justiţiei. 

Discursul a fost schimbat odată cu apariţia materialelor Rise Project despre legăturile celor din familia Dragnea cu persoane aflate în conducerea Tel Drum de-a lungul timpului, dar şi prin solicitarea înaintată de DNA Senatului pentru ridicarea imunităţii lui Călin Popescu-Tăricanu, bănuit de luare de mită.  

După ce luni Liviu Dragnea a început primele atacuri la adresa lui Klaus Iohannis şi a procurorilor care nu anchetează modul cum a dobândit şeful statului unele dintre proprietăţile sale, liderul PSD a ţinut, joi seară, o conferinţă de presă în care a vorbit doar de liderul de la Palatul Cotroceni. 

Să vedem cine e mincinosul. Spunea că nu a avut dosar penal. Nu a avut unul, ci nouă, care au fost clasate. Un lucru este cert. Iohannis a ştiut despre ele, mai ales despre unul dintre ele, pentru că s-a clasat de către Lazăr. Ne-a minţit Iohannis în legătură cu faptul că nu a fost cercetat penal aşa cum ne-a minţit şi Augustin Lazăr când s-a arătat mirat de protocoalele cu SRI, când chiar el a semnat unul”, a declarat liderul PSD.

Dragnea a ţinut să vorbească şi despre fake news-uri, susţinând că cele şase dosare prezentate de el, luni, conţin doar documente reale. „Deci reacţia lui Iohannis este jalnică, cum să spui că acele comunicate de la Preşedinţie sunt fake-uri? Veţi găsi un testament fake în baza căruia preşedintele a luat cu japca un imobil al statului român. Veţi găsi un certificat de moştenire în care soţia şi soacra apar moştenitori, dar moştenitori fake. La fel şi un contract de vânzare-cumpărare fake”, a adăugat liderul PSD.

Şi Călin Popescu a avut multe declaraţii după ce a aflat de solicitarea DNA, însă cele mai dure mesaje le-a avut în cadrul unui interviu pentru Mediafax. „Relevantă este această încercare prin care senzaţia mea este că se dă startul la campania electorală. Avem o situaţie în care un candidat la prezidenţiale e anunţat. Poate că se doreşte ruperea coaliţiei. E o încercare de care am mai auzit: încercarea «Guvernului meu nr. 2». Ceea ce remarc în continuare este implicarea Justiţiei, dar nu a justiţiei, pentru că justiţia este reprezentată de judecători şi de instanţe, dar implicarea parchetelor şi practic a ceea ce am denumit a statului paralel în jocurile politice din România“, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, într-un interviu acordat agenţiei Mediafax. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite