Cum face PSD sumarul unor publicaţii şi posturi de televiziune

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD are mari probleme financiare în pofida subvenţiei astronomice pe care şi-a acordat-o singur graţie pixurilor generoase şi partinice ale doamnei Dăncilă şi ale domnului Orlando Teodorovici.

Numai că în bugetul partidului a dat iama preacinstitul fost trezorier Mircea Drăghici deja trimis în judecată, iar pagubelor făcute de acesta li s-au adăugat acelea comise cu ocazia alegerilor prezidenţiale ruşinos pierdute de fosta întâia femeie prim-ministru. Insa cu care se laudă şi când o critică dl. Ionuţ Vulpescu în simulacrul de Raport în care mimează că PSD ar fi capabil să îşi recunoască greşelile (a se citi ticăloşiile) şi să se reformeze.

Lucrurile sunt atât de grave încât social-democraţii români s-au văzut în incapacitatea de a le plăti la timp salariile angajaţilor şi să ia în calcul concedieri masive. Cum să nu te amuze atunci pretenţia PSD de a reveni la conducerea ţării când e dovedit că el nu este în stare să ţină ordine în ograda proprie?

Acestor detalii cărora conducerea PSD le-a dat liber acces în spaţiul public se mai adaugă şi acelea referitoare la sumele imense pe care PSD le-a plătit conducerilor, recte patronilor unor organe de presă cu scopul ca acestea să îi fie favorabile. Zilele trecute, zisul consultant politic Cozmin Gusă a dezvăluit faptul au fost plătiţi bani chiar cu rostul de a fi discreditaţi prin articole de presă unii dintre membrii incomozi ai partidului sau simpatizanţi ai acestuia, printre care- ce să vezi?- chiar şi miticul domn Vasile Dîncu. A cărui revenire în PSD ar echivala, pesemne, cu reîntoarcerea pe Pământ a lui Isus.

Nu ştiu dacă ceea ce a spus dl. Gusă are sau nu acoperire în fapte. Ştiu doar că puşculiţa PSD nu va mai fi la fel de darnică nici cu dcnews, site-ul compromis al Morsei competente, alias Bogdan Chirieac, nici cu Caţavencii d-lui Doru Buşcu. Vor scădea masiv şi plăţile pe care le va face PSD către anumite posturi de televiziune, dar şi către alte câteva pretinse organe de presă care anul trecut au fost intens alimentate din banii partidului. În cazul trustului Intact se contează pe bunăvoinţa şi mizerele interese ale d-lui Dan Voiculescu, în privinţa României tv încă se mai speră în ajutorul preacinstitului Sebastian Ghiţă, iar la TVR lucrurile vor fi încă sub control atâta vreme cât pedegistă va rămâne doamna Doina Gradea care va executa orbeşte tot ceea ce îi va ordona „prietena” ei, d-na Gabriela Firea.

Deocamdată, lucrurile par a fi ok. O dovedesc două întâmplări recente. Am în vedere mai întâi modul în care felurite organe de presă anexate PSD apără ticăloasa iniţiativă a traseistului politic Valeriu Steriu ca jurnaliştii să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. Simptomatice în acest sens mi se par editorialul lacrimogen publicat la data de 13 februarie în Evenimentul zilei de patronul publicaţiei, dl. Dan Andronic, intervenţia furibundă de la b1tv a veşnic dependentului de Rudotel, Radu Banciu şi luarea de cuvânt sfătoasă a d-lui Cozmin Guşă care a subordonat cvasi-complet politica editorială a postului pe care îl patronează intereselor PSD. Ajunge să îţi pierzi vremea urmărind emisiunile d-lui Octavian Hoandră care nu este departe de momentul în care, din slugărnicie, va bate în direct mătănii şi va înălţa la cer rugăciuni pentru sănătatea patronului.  Încă un motiv ca Realitatea românească să fie premiată de A.P.T.R.-ul familiei Longin-Necşulea.

Ni se vorbeşte de grija pe care pesediştii o arată ziariştilor. Care se confruntă cu mari probleme financiare. Cu mari probleme se confruntă în primul rând presa. Ele se cuvin soluţionate primele, Odată lucrurile acestea rezolvate, vor creşte, firesc, şi lefurile gazetarilor . Care nu au ce căuta în categoria celor cu privilegii şi legi speciale.

În al doilea rând, mă gândesc la felul în care se încearcă scoaterea basma curată a chirurgului de partid Mircea Beuran. La TVR-ul controlat de PSD, cum spuneam, prin intermediul doamnei Gabriela Firea, domnii Mircea Dinescu şi Doru Buşcu ne-au dat încredinţări că o mită de 10.000 de euro nu înseamnă, de fapt, nimic şi nu aş zice că nu au dreptate ştiind câţi bani i-a vârât în conturi PSD domnului Buşcu. Toate organele de presă felixiene, de la Antena 3 la publicaţiile unde scrie cu scopul deliberat de a prosti lumea d-na Adina Anghelescu-Stancu, îşi fac conştiincios datoria. Mint, defăimează, pun în circulaţie neadevăruri. S-a aliniat cuminte în pluton şi dl. Ion Cristoiu printr-un editorial scris pe cristoiublog publicat şi de Evenimentul zilei. Al cărui patron a combătut în favoarea plagiatorului cu multe bube Beuran la Realitatea Plus citind un mesaj al fostului ambasador comunist Ioan Donca, un ins cu multe stele pe umeri. Mesaj la auzirea căruia mai că nu a plâns inenarabilul domn Hoandră. Şi-a făcut auzită stridenta voce până şi Sorina Matei, până mai ieri era vajnică susţinătoare a fostului preşedinte Traian Băsescu. Ce mare spirit de reorientare, câtă versatilitate!

Toţi aceştia şi ceilalţi ca ei urmăresc deturnarea atenţiei de la mizerabilele fapte comise de dl. Beuran căruia, iată, i-a dedicat un omagiu până şi Bombonel, adică nepoţelul mătuşii Tamara care s-a făcut că moare cam tot la fel cum i-au mimat doctorii Brădişteanu şi Beuran salvarea. Penibil. Aşa că fie că pun tunurile pe denunţătoare, fie că îl atacă pe ministrul liberal Victor Costache.

O fac sperând că le va reuşi operaţiunea, Aceea de salvare de la dezastrul electoral a mânjitului, coruptului până în măduva oaselor PSD.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite