Cum politicienii maghiari calcă în picioare România!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cine face acest lucru? Politicienii maghiari, dar împreună cu cei români, ambele categorii demult nemai-reprezentând interesul cetăţeanului care i-a ales.
Cine face acest lucru? Politicienii maghiari, dar împreună cu cei români, ambele categorii demult nemai-reprezentând interesul cetăţeanului care i-a ales.

De 20 de ani politicienii români şi maghiari au părăsit CENTRUL ROMÂNIEI. Acceptând şantajul partidelor maghiare, politicienii români avizi de putere şi de banul public au acceptat să părăsească pe cetăţenii României (fie ei etnici maghiari sau români) din Covasna şi Harghita, unde dacă treci parcă ai face o vizită în trecutul comunist al ţării.

UPDATE: Aflându-mă la Izvorul Mureşului în cadrul Universităţii de Vară, am avut ocazia să-l văd pe preşedintele României afimând, post publicare acest articol, că România nu va mai permite politicienilor maghiari să continue această politică şi că s-a vrut a se vedea cât de departe vor merge ei cu politica revizionistă. De asemenea s-a afirmat că statul român va deveni vârf de lance în a împiedica Ungaria a crea PROBLEME în statele alăturate, şi aici se referea mai ales la Slovacia, acolo unde presiunea este cu mult mai mare. Sper ca această atitudine să nu rămână una declarativă şi ca măsuri să fie luate concret.

Am traversat în aceste zile aşa-zisul Ţinut Secuiesc din centrul României. În drumul spre Miercurea Ciuc,  dinspre Gheorghieni, am observat aproape obsesiv indicatoare rutiere noi, montate pe drumul naţional, şi pe care era menţionată distanţa până la Miercurea Ciuc, Bucureşti şi Chichiş. Mi-a sărit în ochi această ultimă localitate, deoarece cu siguranţă nu era nici una din localităţile importante din România.

Următorul gând, din experienţa deplasărilor spre Republica Moldova, era ca nu cumva indicatorul să indice o localitate de graniţă. Problema era însă că nu ştiam nici o astfel de vamă, ba şi mai mult: mergeam spre centrul României şi erau indicaţi doar 123 de km, lucru care mă trimitea undeva spre Braşov din direcţia mea de mers.

Am căutat localitatea pe internet cu ajutorul telefonului mobil şi.... era ultima localitate din Covasna la graniţa cu Braşovul.

Aşa cum Albiţa este prezentată pe indicatoarele spre Republica Moldova, tot aşa  politicienii maghiari au montat în mod abuziv panouri pe drumul naţional pentru a indica limita a ceea ce ei consideră a fi Ţinutul Secuiesc.

Vorbim de panouri ilegale montate pe banii statului român şi la care nimeni nu a luat atitudine. Politicienii români, părăsind centrul României, cel mai probabil că nici nu ştiu de existenţa lor şi de ofensa adusă nu doar statului român, cât şi românilor care fac zilnic acest drum în tranzit.

image

O abordare lipsită de bun-simţ care arată clar aspiraţiile revizioniste ale politicienilor maghiari şi care se fac pe banii contribuabilului român. Mai rău este că politicienii maghiari urmăresc instigarea minorităţii împotriva majorităţii române fără a se gândi la consecinţe, ba de fapt cred că invers: sperând la anumite consecinţe manifestate fizic şi de care ei să se folosească (nu le vom da ocazia).

Aceste atitudini trebuie aduse spre informare comunităţii europene deoarece împreună cu aceasta trebuie stabilite soluţii pentru provocările politicienilor maghiari, mare parte din ei cu state vechi în securitatea maghiară. Un astfel de comportament într-o Europă Unită nu trebuie să îşi aibă locul.

Pentru a nu provoca, justiţia şi procuratura română nu pun în aplicare legea deoarece mulţi dintre aceştia o încalcă grav. Dar totuşi legea nu trebuie să fie oarbă? Când Vântu sau Becali au fost condamnaţi s-a gândit cineva că vor fi reacţii? De ce nu urmăm modelul Americii, partenerul nostru principal pe plan extern din punct de vedere al securităţii,  care nu permite astfel de manifestări ilegale. În curând o să ni se urce pe masă, vorba românilor, sau mai rău, în pat, şi nimeni nu o să facă nimic (scuze comparaţia populară).

Acum partidele maghiare nu mai sunt la putere şi găsesc să facă presiuni asupra guvernării pentru a li se permite accesul la caşcaval. Manifestările îndreptate împotriva statului român s-au intensificat de când li s-a tăiat în mod corect accesul la banul public. Acum şantajiştii au timp să organizeze şi să pună presiune.

Nepăsarea şi neimpunerea unor limite  a ceea ce poate fi acceptat ca fiind de bun simţ din partea politicienilor maghiari, face ca aceştia să pluseze de fiecare dată.

Acest lucru nu poate duce decât la tensionarea relaţiilor dintre două comunităţi ombilical legate deoarece şansele Ungariei de a lua părţi din România sunt practic nule.

Manifestările îndreptate împotriva statului român s-au intensificat de când li s-a tăiat în mod corect accesul la banul public. 

Aceste acţiuni sunt puse la punct cu sprijinul administraţiilor locale devenite între timp extremiste şi care continuă politica de Gulag pe care au iniţiat-o după 1989 în centrul României.

Cu sprijinul unei clase politice iresponsabile şi avidă de putere, partidele maghiare au beneficiat de susţinere pentru a marginaliza centrul României  şi a transforma această zonă într-o enclavă desprinsă parcă din regimul comunist. Cu o infrastructură la pământ, cu cea mai slabă economie la nivel naţional, cu un sistem de învăţământ deficitar, vorbim de fapt de păstrarea unei societăţi subevoluate dar uşor de manipulat politic.

Maghiarilor din centrul României le este refuzat dreptul de a învăţa la cele mai bune Universităţi din Ţară şi asta pentru simplul motiv că le este refuzat dreptul la limba majorităţii româneşti.

Cine face acest lucru? Politicienii maghiari, dar împreună cu cei români, ambele categorii demult nemai-reprezentând interesul cetăţeanului care i-a ales.

Observaţi că nu am acuzat decât politicienii maghiari nu şi comunitatea care de multe ori este cu mult peste cei care îi reprezintă. Având în vedere faptul că fetiţa mea este o optime de origine maghiară(o serie de străbunici erau maghiari din Transilvania, nu ai mei care sunt de veci din ţinutul Neamţului) departe şi gândul de a avea o atitudine anti-maghiară. Susţin dreptul acestei comunităţii dar inclusiv dreptul la un trai mai bun, la educaţie şi la libera circulaţie în tot spaţiul românesc.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite