Cum plănuieşte coaliţia PSD-ALDE să apere drepurile omului în România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul săptămânii pe cale să se încheie, o seamă de demnitari cu rang înalt în arhitectura puterii actuale, dar şi unul dintre şefii Jandarmeriei, instituţie complet decredibilizată după ce, în seara zilei de 10 august s-a dovedit a fi  braţul înarmat al PSD, aşa cum era odinioară Securitatea în serviciul PCR, au făcut declaraţii extrem de îngrijorătoare pentru viitorul drepturilor fundamentale ale omului în România.

Astfel, dl. Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului României, într-o minunată frăţietate cu foarte puţin şcolita d-na Carmen Dan, paraşutată din Secretariatul unei biete şcoli generale din Videle în fruntea Ministerului de Interne vor reglementări dure, nedemocratice al căror rost evident este acela de a  limita dreptul de a protesta paşnic al românilor. Dacă de la d-na Carmen Dan nu m-am aşteptat niciodată la nimic bun - sărmana, face parte din „lotul Teleorman” propulsat în fruntea unor instituţii ale Statului de penalul Liviu Nicolae Dragnea doar fiindcă are însuşirea de a-i duce la îndeplinire fără să crâcnească ordinele, spusele d-lui Tăriceanu nu fac decât să demonstreze cât de  jos a ajuns să coboare persoana care, la începutul anilor 90, se prezenta drept unul dintre cei mai convinşi liberali din România. Reamintesc în context că, îndată după Revoluţie, atunci când populaţia României a început să se deştepte şi a realizat că ceea ce s-a întâmplat înainte şi în cursul zilei 22 decembrie a fost confiscat în folos propriu de puterea fesenistă, pentru a contracara protestele, multe dintre ele conduse de fruntaşii PNŢCD şi PNL, Ion Iliescu&co plănuiau să ia măsuri care seamănă teribil cu cele pe care le propune astăzi dl. Tăriceanu. Au trecut anii, insul cu pricina a făcut burtă, s-a îmbogăţit peste măsură, se simte tare bine în funcţiile pe care şi le-a adjudecat deşi e din ce în ce mai evident că nu le prea merită, aşa că a cam aruncat la coş liberalismul cochetând tot mai apăsat cu mentalitatea totalitară. Sunt deja ani buni de când dl. Călin Popescu-Tăriceanu şi-a dovedit antieuropenismul, fapt pentru care a fost săpunit zdravăn zilele trecute de reprezentanţii de la Bruxelles ai familiei sale politice, însă nu bunul simţ şi nici interesul pentru România îl macină pe dl. Tăriceanu. Ci propria lui prosperitate şi perpetuarea în dregătorii nemeritate.

Un deputat pesedist minuscul, cu studii universitare aproximative, reprezentând Constanţa, loc unde binomul de infractori Nicuşor-Constantinescu- Radu Mazăre a fost repede înlocuit cu liberschimbistul Felix Stroe, şi-a amintit tot în această săptămână că are gură. Aşa că a scos pe ea repede-repejor o prostie. Ce i-a trecut prin mintiucă d-lui Tit-Liviu Brăiloiu? Că ar trebui controlat drastic internetul şi pusă cenzură pe facebook. Nu de alta dar mijloacele de comunicare ultra-moderne şi reţelele sociale sunt surse de spaime şi insomnii pentru PSD. Nu se temea el Ceauşescu de tot ceea ce însemna informaţie şi informatizare? Nu ştia inspiratorul politic al d-lui Liviu Nicolae Dragnea că un popor mai informat este tot mai greu de manipulat? Lucrul acesta l-a aflat şi neînsemnatul domn Tit-Liviu aşa că a deschis guriţa şi a debitat o prostioară care dovedeşte că respectivul e dornic să ia lumină de la Beijing.

În fine, unul dintre pătaţii, dezonoraţii şefi ai Jandarmeriei, un ins pe care îl cheamă Ionuţ Şindie, încurajat de faptul că Dragnea, Dan şi banda lor se dau de ceasul morţii să îi scoată la vopsea pentru violenţele comise asupra populaţiei spre a-şi salva în primul rând propria lor piele, a cerut ca instituţia pe care el, Cucoş, Cazan şi Chirică au dezonorat-o, să dobândească dreptul de a face cercetări penale. Mentalitatea securistă a d-lui Şindie este cum nu se poate mai evidentă.

De mai bine de un an şi zece luni, de când se află la guvernare, coaliţia PSD-ALDE pretinde că ar duce o luptă pe viaţă şi pe moarte împotriva Statului paralel, în numele apărării drepturilor omului. Nimic mai relevant pentru felul în care doresc ei să le respecte decât declaraţiile şi faptele mai mult îngrijorătoare enumerate în spaţiul comentariului meu de astăzi.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite