Cum de nu sancţionează USR impostura lui Dan Barna?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Că Dan Barna este un domn arogant şi suficient, asta ştiam. Este de altfel un criteriu larg răspândit în USR, după care s-au selecţionat chiar unii membri ai formaţiunii în trecutul nu foarte îndepărtat, când un asset important de accedere în partid era numărul de followeri pe Facebook.

Că Dan Barna va lua probabil undeva în jur de 8 procente la alegerile prezidenţiale, ăsta fiind pronosticul meu personal, ducând în felul ăsta partidul în irelevanţă, este iarăşi un lucru cu care trebuie să ne obişnuim. Bine, chiar şi aceste 8 procente reprezentând un scor astronomic, dar în fine, să lăsăm asta pentru o discuţie ulterioară. Că ambiţia lui Dan Barna este atât de mare încât să capitalizeze electoral de pe urma dramei cumplite de la Caracal, asta însă nu ştiam, dovedind cele mai negre presimţiri: Dan Barna nu este doar un impostor, ci şi un om care nu se află în contact cu propriile emoţii.

Cum să spui faptul că dacă tu erai preşedinte vrei să crezi că drama de la Caracal nu s-ar fi petrecut? Aşa ceva este pur şi simplu noaptea minţii, fiind o combinaţie curioasă de ambiţie politică nemăsurată şi neadecvare la realităţile româneşti, iar faptul că membrii USR nu reacţionează nu poate arăta decât mentalitatea generalizată de slugărnicie care domneşte în acest partid. În mod normal, o asemenea declaraţie ar fi fost taxată aspru, fiind cam de acelaşi calibru cu derapajele pe care le înregistra nu demult Andrei Caramitru, ba poate chiar mai grav. Ba chiar, în ultimă instanţă şi ironie absolută a sorţii, îmi vine să cred că tocmai din acest motiv a avut domnul Dan Barna această ieşire deosebit de nefericită şi anume pentru că a renunţat la serviciile de consilier ale lui Caramitru. Şi mai neplăcut, însă, este altceva şi anume o întrebare care se naşte în mod legitim: dacă liderul USR face greşeli atât de grave cu atât de mult timp înainte de prezidenţiale, la ce ne putem aştepta chiar în momentul efectiv al acestora? Să spună că e capabil să negocieze de unul singur pacea dintre israelieni şi palestinieni? Mai mult, culmea culmilor, Dan Barna a făcut această greşeală impardonabilă în momentul în care echipa lui de campanie a început strângerea de semnături pentru candidatura domniei sale la Cotroceni.

Cât de neinspirat să fii să faci asta? Cât de orbit de putere să fii să-ţi pui oamenii care muncesc din greu pentru tine într-o asemenea lumină? Şi de parcă toate astea nu erau de ajuns, din păcate dezastrul în care va târî Dan Barna această formaţiune este vizibil cu ochiul liber de la kilometri distanţă: Dacian Cioloş este mai bine situat decât el în sondaje pentru o eventuală poziţie de Preşedinte al României chiar şi fără să candideze explicit la aceasta, ceea ce este extrem de grav. Cum va spăla Dan Barna dezastrul inevitabil de la prezidenţiale? Cum le va explica acest lucru oamenilor săi altfel decât printr-o demisie? Şi printr-o eventuală detaşare la filiala USR Caracal, dacă există aşa ceva?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite