Cum moare liberalismul în faţa lichelismului: cazurile Theodor Paleologu şi Răzvan Sava

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
paleologu

Faptul că în PNL ceva e putred nu mai miră pe nimeni. Mariajul politic dintre gaşca Alinei Gorghiu şi cea a lui Vasile Blaga nu mai are nimic liberal. L-au dat afară din partid pe Theodor Paleologu în cel mai pur stil stalinist.

Vina senatorului, cea de a spune ce gândeşte şi ce pericole pasc partidul din cauza incompetenţei liderilor ei, era singurul semn că undeva, în străfundurile acestui melanj politic care se numeşte PNL, spiritul liberal nu murise de tot. Să admitem că în virtutea disciplinei de partid, o acoperire statutară a PNL pentru excluderea unui membru de partid, spusele lui Paleologu ar fi făcut rău formaţiunii. Dacă Gorghiu şi Blaga ar fi avut caracter, ar fi trebuit să-l excludă pe Paleologu din PNL înainte de alegerle locale, deoarece criticile şi poziţia sa faţă de candidaţii şi strategia PNL Bucureşti fuseseră deja enunţate. N-au făcut-o. Tipic pentru liderii care n-au forţă, anvergură, valoare. L-au dat afară după alegeri, când, culmea, toate zicerile lui Paleologu referitoare la dezastrul PNL Bucureşti (şi ale multor jurnalişti şi lideri de opinie) s-au adeverit, iar ei, prea laşi pentru a-şi asuma eşecul, au vrut să găsească un ţap ispăşitor. Astfel, în loc ca Paleologu să fie apreciat că le-a dat o expertiză bună a situaţiei, care ar trebui însuşită şi pusă în aplicare de partid, Gorghiu şi Blaga l-au executat, susţinuţi de toţi trepăduşii care au dus PNL Bucureşti în derivă, şi întregul partid pe panta dezastrului. Demisiile liderilor de filiale din Bucureşti sunt doar praf în ochi, iar prestaţia lamentabilă a lui Predoiu nu-l va afecta prea mult politic: se va găsi un loc călduţ pentru el în Parlament la toamnă.

În minţile întortocheate ale liderilor PNL, Paleologu, cel care a spus adevărul, a fost nociv, din cauza lui a pierdut partidul alegerile în Bucureşti.

Dacă în cazul lui Paleologu intransigenţa disciplinei de partid a fost de neclintit în minţile celor care conduc, din nefericire, destinele unui partid cu o istorie de peste 150 de ani, nu la fel au stat lucrurile şi în ceea ce-l priveşte pe ipochimenul Răzvan Sava. Faţă de individul care a pactizat cu un urmărit penal, cu un reprezentant al mizeriei administrative care a cangrenat România, numitul Cristian Popescu - Piedone, Gorghiu şi Blaga au pus batista pe ţambal. Lichelismul politic e o valoare în PNL. Dacă un membru de partid se aliază cu un urmărit penal pentru nobilul scop de a ajunge primar, aruncând la coş tot ceea ce ţine de o minimă morală socială, acest lucru este acceptat.  Mai mult, sunt convins, că dacă Răzva Sava ar fi ieşit primar, ar fi primit mandatul de a conduce destinele PNL Bucureşti, ca răsplată pentru succesul de a deveni edil călcând pe cadavrele tinerilor morţi la Colectiv.

În minţile întortocheate ale liderilor PNL, Paleologu, cel care a spus adevărul, a fost nociv, din cauza lui a pierdut partidul alegerile în Bucureşti. În schimb, Sava, ipochimenul care a umblat de mână prin sectorul 4 cu urmăritul penal Piedone, este bun, este sănătos pentru membrana actualului PNL.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite