Cum l-au lăsat PSD şi ALDE pe Tudorel Toader să se facă de râs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. FOTO Inquam Photos
Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. FOTO Inquam Photos

PSD şi ALDE l-au lăsat pe Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, să anunţe că merge joi să dea explicaţii în Senat despre raportul GRECO, pentru ca apoi aceştia să-l anunţe că participarea sa la o şedinţă a plenului Senatului se amână pentru săptămâna viitoare.

„Mâine, 3.05.2018, la orele 12.00, la invitaţia PNL, voi participa la "Ora Guvernului" pentru a răspunde la întrebările referitoare la Raportul GRECO! În acest sens, pe data de 25.04.2018, la orele 13.01, am primit invitaţia, confirmând participarea în aceeaşi zi, la orele 17.07!“,scria pe pagina sa de facebook, Tudorel Toader, marţi, în jurul orei 18.00. 

La acea oră, în comitetul liderilor de la Senat, PSD şi ALDE deja tranşaseră problema prezenţei lui Toader în Senat. Mai precis, liderii de grup stabiliseră să amâne venirea ministrului Justiţiei în Senat o săptămână, deoarece joi eraşi şedinţă de Guvern.  

„Luni, 23 aprilie, la solicitarea PNL, Comitetul liderilor din Senat a decis convocarea lui Tudorel Toader, ministrul Justitiei, la ora Guvernului, pe data de 3 mai, pentru a prezenta modul in care ministerul intenţioneaza să acţioneze în urma raportului GRECO.  Astăzi, la reuniunea aceluiaşi Comitet al liderilor, la solicitarea liderului grupului PSD, Serban Nicolae, care a fost sprijinit de liderul grupului ALDE si de liderul grupului UDMR, s-a decis amânarea pentru data de 9 mai a audierii lui Tudorel Toader (...) În urma acestei decizii, preşedintele Senatului i-a trimis o scrisoare premierului Dăncila în care anunţă convocarea ministrului justiţiei la Ora Guvernului la Senat în data de 9 mai. Ce credeţi că face «viteazul» ministru al justiţiei ? Postează pe Facebook, în jurul orei 18.30, că maine, 3 mai, va fi prezent la Senat, la convocarea PNL“, a scris pe Facebook, Ludovic Orban, liderul PNL. 

Situaţia a devenit şi mai interesantă joi dimineaţă, când Toader a revenit cu un mesaj. „În cursul zilei de ieri, la orele 17.10, am fost anunţat telefonic de reprogramarea audierii referitoare la Raportul GRECO! Pe aceeaşi tema, am confirmat participarea la audierea din data de 09.05.2018, la orele 10.00!“, a fost anunţul lui Toader. Prin urmare, Toader fie nu a vrut să ţină cont de apelul venit de la cei din PSD şi ALDE, fie nu a fost anunţat în timp util.   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite