Cum justifică ministrul Sportului sumele infime alocate pentru hrana lotului de canoe: Au nevoie de dietă. Trebuie să se păstreze la o anumită greutate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Bran, ministrul Sportului Foto INQUAM PHOTOS / Octav Ganea
Ioana Bran, ministrul Sportului Foto INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, a prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă, bilanţul după şase luni de mandat. Întrebată cum comentează faptul că un sportiv al lotului naţional de canoe primeşte doar 25 de lei pe zi pentru hrană, Ioana Bran a răspuns: „sportivii au nevoie de o dietă, trebuie să se păstreze la o anumită greutate“.

Reporter: Cum comentaţi faptul că, la nivelul lotului de canoe, un sportiv primeşte, pe zi, 25 de lei pentru hrană? E adevărat, este sportivul Ministerului de Interne, dar este sportiv al României şi trebuie să se hrănească cu 25 de lei pe zi. Aceasta este suma pe care el o primeşte pentru hrana lui zilnică.

Bran: Aş vrea să...

Reporter: Este o situaţie reală, doamna ministru, nu este o situaţie inventată.

Bran: Este o situaţie reală. Desigur că poate nu reuşeşti de aceşti 25 de lei să îţi iei cea mai bună hrană.

Reporter: Un puscăriaş probabil are vreo 30.

Bran: Un oficial al statului român, în momentul în care pleacă într-o delegaţie, are 17 lei diurnă pe zi.

Reporter: Comparaţi efortul unui ofiţer al statului român cu efortul pe care îl face un sportiv de mare performanţă?

Bran: Nu. Vorbeam despre consumul de calorii pe care trebuie să îl aibă un om. Din cunoştinţele mele, un sportiv este îndrumat de un medic, de un nutriţionist pentru a-şi face mesele în aşa fel încât să aibă tot ceea ce îi trebuie şi organismul să nu aibă anumite lipsuri de natură…

Reporter: Ce credeţi că poate mânca un sportiv de performanţă cu 25 de lei?

Bran: De natură a componenţei şi a caloriilor de care are nevoie.

Reporter: Dar ce credeţi că poate mânca un sportiv de performanţă cu 25 de lei pe zi în condiţiile în care i se cere să obţină medalii la campionatele mondiale, la campionatele europene, să se califice la jocurile olimpice şi să fie acolo în faţă, să reprezinte România, până la urmă? Că, de fapt, asta face - stă de dimineaţa până seara pe apă, trage pentru România şi trebuie să mănânce de 25 de lei pe zi.

Bran: Eu nu spun că situaţia este una uşoară, spun doar că şi aceştia au nevoie de a avea o dietă, în funcţie de felul cum ne-a spus medicul, sau antrenorul chiar. Din cunoştinţele mele, aceştia trebuie să se păstreze la o anumită greutate, nu au voie nici să oscileze, pentru că altfel riscă să dezechilibreze puţin şi modul cum s-au obişnuit pe partea de antrenament. Alte întrebări.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite