Cum îşi explică Adriana Săftoiu absenţa de la votul privind referendumul pentru definirea Familiei Tradiţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Adriana Săftoiu a explicat, miercuri, faptul că a refuzat să voteze iniţiativa cetăţenească privind redefinirea familiei pentru că nu a vrut să se pronunţe împotriva ideilor altor persoane, chiar dacă nu era de acord cu ele.

„Ieri, noi nu am votat cum va arăta viitoarea Constiţutie, ci dacă recunoaştem dreptul unor cetăţeni să solicite un referendum despre un subiect. Despre acest subiect mi-am spus părerea: nimeni nu poate decide cum arată familia unei persoane. În schimb, dacă aşa decide majoritatea, ca instituţia căsătoriei (si nu familia) să fie bazată pe ”bărbat şi femeie”, e de acceptat, dar nu e de acceptat să nu accepţi parteneriatul civil pentru toţi cei care nu se regăsesc în definiţia «căsătoriei». Adică, dreptul de a te regăsi în căsătoria dintre un bărbat si femeie nu trebuie să constrângă dreptul altcuiva de a nu se regăsi în formula asta“, a scris Adriana Săftoiu pe Facebook.

Mai mult, aceasta a precizat că nu a dorit să voteze împotriva dreptului unei persoane de a se asocia unei idei, chiar dacă nu e de acord cu ea.„Ieri, unii dintre noi ne-am aflat în situaţia de a respinge prin vot dreptul oricărui cetăţean de a se asocia unei comunităţi, pledând pentru o idee (în cazul de faţă organizarea unui referendum pentru acest subiect) şi a-i refuza acest drept pentru că nu suntem de acord cu subiectul. De aceea, unii dintre noi am refuzat să votăm. Nu pot să votez împotriva dreptului oricărui cetăţean de a se asocia unei idei, dar în egala măsură neregăsindu-mă în propunerea lor“, a completat deputata PNL. 

Doar doi deputaţi au votat marţi împotriva iniţiativei cetăţeneşti, adică Mihai Voicu şi Mara Mareş. De asemenea, doar cinci PNL-işti s-au abţinut, printre care şi liderul interimar, Raluca Turcan.   

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite