Cum îşi vâră coada Iliescu la Institutul Revoluţiei Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudiu Iordache, fost director al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD), a povestit modul cum a încercat Ion Iliescu, fost preşedinte al României, să-şi impună un apropiat într-o funcţie înaltă în această instituţie. Mai precis, e vorba de angajarea fostului şef al ziarului pro-FSN „Azi“ şi parlamentar social-democrat Octavian Ştireanu.

„Preşedintele Ion Iliescu îmi solicită să angajez imediat un ziarist apropiat lui, Octavian Ştireanu, cerându-mi imperativ să-i asigur funcţia nr. 2 în Organigramă (n.r.- adică director adjunct, funcţie remunerată cu aproximativ 6.200 de lei pe lună). Îl refuz din motive de legalitate. Mi se propune o întâlnire cu Octavian Ştireanu“, scrie Claudiu Iordache pe blogul său.

Ulterior, Ştireanu, sprijinit de mai mulţi membri ai conducerii Institutului Revoluţiei, ar fi încercat prin semnarea unui document al instituţiei cu Asociaţia Revoluţia 30, care la acel moment nu era înfiinţată, să obţină un spaţiu în sediul Institutului şi acces la buget.  Opoziţia fostului director la acest proiect a fost momentul care a dus la decizia constituitirii unei comisii ad-hoc pentru a inspecta activităţile IRRD din ultimii 12 ani.

„Intervenţia telefonică a lui Iliescu“

„Ultima şedinţă a Colegiului, din 30 martie 2018, le-a permis să obţină demiterea mea, după o intervenţie nemijlocită, telefonică, a preşedintelui Iliescu! Instrumentul demiterii a fost Grupul de Bucureşti (n.r.- format din Gelu Voican Voiculescu, Cazimir Ionescu, Ion Iliescu şi Răzvan Theodorescu), cu complicitatea unor membri ai Colegiului de la Timişoara“, a explicat Iordache, revoluţionar care a fost înlocuit în fruntea instituţiei de Gelu Voican Voiculescu , cercetat penal în Dosarul Mineriadei, în acea perioadă fiind vice-prim-ministru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite