VIDEO Cum îşi face Onţanu campanie electorală în Duminica Ortodoxiei: preoţi, icoane, agheasmă şi slujbă în aer liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neculai Onnţanu le cerea locuitorilor Sectorului 2 să ridice icoanele sus FOTO Captură
Neculai Onnţanu le cerea locuitorilor Sectorului 2 să ridice icoanele sus FOTO Captură

În Duminica Ortodoxiei, prima duminică din postul Paştelui, primarul Sectorului 2 Neculai Onţanu a adus un alai de preoţi care au ţinut o slujbă în aer liber, i-au stropit cu aghiazmă pe locuitorii Sectorului 2 şi icoanele ridicate la îndemnul edilului care vrea să-şi reînnoiască mandatul în iunie.

La intrarea în parcul „Grădina Icoanei“, un banner mare anunţă că Neculai Onţanu „investeşte în spiritualitate“. Pentru a o demonstra a chemat zeci de preoţi la o manifestare religioasă cu ocazia zilei cunoscută în calendarul ortodox ca „Duminica Ortodoxiei“.  După liturghia de la Biserica Icoanei, Onţanu le-a dat întâlnire locuitorilor din Sectorul 2  la o procesiune care a avut loc în parcul Grădina Icoanei. Fotograful şi producătorul Vlad Petri a fost în Parcul Icoanei pentru a documenta evenimentul din sectorul 2.  

Icoana „Maicii Domnului“, care a lăcrimat de două ori până acum conform BOR, a fost adusă special de la Mitropolia Clujului pentru a participa la evenimentele din sectorul 2 dedicate Duminicii Ortodoxiei. Toţi credincioşii au avut cu ei o icoană sau mai multe pentru a fi sfinţite de soborul de preoţi prezenţi la manifestarea organizată de Onţanu.

Primarul Sectorului 2 Neculai Onţanu, cel care va candida pentru încă un mandat la alegerile din iunie, a jucat rolul părintelui spiritual pentru locuitorii din Sectorul 2, cărora li s-a adresat spunând:  „Respectăm şi ocrotim toate religiile. Între toate, ortodoxia este maica neamului românesc. O iubim cum ne iubim părinţii. O comunitate de oameni vrednici şi de onoare, aşa cum este comunitatea Sectorului 2, nu ar putea înfrunta greutăţile vieţii, dacă nu ar avea şi credinţă. Şi acum, dragi credincioşi, să facem un exerciţiu de ridicare a icoanelor noastre. Pregătiţi-vă! Icoanele sus!“.

Enoriaşii au ridicat cu toţii icoanele sus. „Părinte episcop, aveţi o imagine extraordinară a credinţei oamenilor noştri din Sectorul 2 care au venit la această importantă sărbătoare. Vă mulţumesc cu recunoştinţă! Sănătate şi cu Dumnezeu înainte!“, a continuat Onţanu. „Cu Dumnezeu înainte“, s-a auzit dinspre mulţime, care s-a deplasat apoi către locul de sfinţire al icoanelor. Sfinţirea s-a făcut la grămadă. Preoţii stropeau în stânga şi în dreapta mulţimea.

Prima duminică din Postul Paştelui a fost instituită de către Sinodul de la Constantinopol (anul 843) ca sărbătoare a Ortodoxiei, pentru a sublinia biruinţa dreptei credinţe asupra iconoclasmului (erezie care susţinea că sfintele icoane nu trebuie cinstite) şi, în general, asupra tuturor ereziilor.

Imaginile îi aparţin lui Vlad Petri

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite