Cum îşi împart partidele secretarii de stat. PSD va avea 42 de funcţii, adică la fel cât PNL şi UDMR la un loc. Cât au pierdut liberalii la negocieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PSD a reuşit să obţină 42 de secretari de stat în noua formulă guvernamentală. FOTO Ilona Andrei / Inquam Photos
PSD a reuşit să obţină 42 de secretari de stat în noua formulă guvernamentală. FOTO Ilona Andrei / Inquam Photos

PSD va avea 42 de secretari de stat în Guvern, în timp ce PNL va avea 34, iar UDMR, 8 secretari de stat, conform ponderii din Parlament, potrivit informaţiilor „Adevărul”. În fosta coaliţie, liberalii aveau 42 de secretari de stat, deci au pierdut opt funcţii.

Schimbarea formulei de guvernare a dus la pierderea unui număr considerabil de secretari de stat de către PNL şi UDMR. Dacă în structura Guvernului Cîţu, PNL a avut 42 de secretari de stat, în noua formulă va avea doar 34 de secretari de stat. De asemenea, UDMR va avea doar 8 secretari de stat, în timp ce în formula cu Florin Cîţu premier avea 12 secretari de stat, potrivit informaţiilor „Adevărul”.

Cei de la PNL şi UDMR şi-au împarţit şi funcţiile în comisiile parlamentare, unde reprezentanţii USR care deţin conducerea acestor comisii vor fi schimbaţi, după reconfigurarea majorităţii parlamentare, ponderea urmând să fie de 9 comisii la PSD şi 7 comisii la PNL. 

Potrivit negocierilor, în Camera Deputaţilor, din comisiile unde USR are în prezent preşedinte, PSD va avea şefia comisiei juridice şi a comisiei de muncă, în timp ce PNL va primi preşedinţia comisiei de cultură. 

La Senat, PNL ar urma să primească şefia Comisiei Economice, unde acum preşedinte este senatoarea USR Silvia Dinică. Urmează împărţirea funcţiilor de prefecţi, subprefecţi, şefi de agenţii. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite