Cum îşi bat joc mai-marii pesedişti de românii cinstiţi

Publicat:
Ultima actualizare:

Tare s-au mai rafinat gusturile culinare ale oltenilor de vreme ce meniul de la nunta d-nei Lia Olguţa Vasilescu cu dl. Claudiu Manda, meniu despre care chiar mirele în persoană ne-a dat asigurări că ar fi unul specific zonei, a fost sofisticat şi cu nume franţuzeşti.

Invitaţii, vreo 500 la număr, aşa cum sunt atunci când organizezi o sărbătoare calificată drept „discretă“, s-au îmbuibat cu sărmăluţe de porc învelite în bacon (bacon însemnând un fel de şunculiţă), pulpă de raţă confiatădorada şi muşchi tartar de vită.

Toate servite la discreţie tocmai în marele Post al Paştelui, atunci când ne-am fi aşteptat ca mai -marii pesedişti, cu toţii credincioşi şi mari veghetori ai valorilor româneşti, creştin-ortodoxe şi specifice familiei tradiţionale (că doar nu degeaba au cheltuit ei în toamnă pentru un referendum eşuat vreo 200.000 de lei) să mănânce doar ştevie, urzici şi pilafuri. În faţa unor astfel de „răutăcisme“, însăşi noua şi încă relativ tânăra doamnă Manda ne-a dat asigurări că s-ar fi consultat în privinţa datei nunţii şi a meniului chiar cu preoţii care, deveniţi peste noapte chefi, adică maeştrii în arta culinară, le-au dat tinerilor asigurări că nu păcătuiesc deloc.

Semnul cel mai clar în această privinţă, adică al binecuvântării, a venit prin vindecarea miraculoasă a preşedintelui PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea. Care, gata, nu a mai avut dureri atroce de coloană, nu a mai necesitat infiltraţii dureroase, nu a mai fost în situaţia de a se interna în spital şi de a da ocazia la tot felul de presupuneri în privinţa locului ales pentru spitalizare şi costurilor acesteia, ci a fost cum nu se poate mai ok. Aşa că a putut dansa „la sentiment’’ cu aleasa inimii domniei-sale, domnişoara Irina Tănase.

Aşa după cum am putut constata din fotografiile puse pe facebook, în cel mai curat spirit de glasnost şi perestroika de doamna Lia Olguţa Vasilescu-Manda în persoană, la nuntă a ajuns şi doamna premier Viorica Vasilica Dăncilă. Care, făcând dovadă de un patriotic, rrromânesc spirit de economie, şi-a făcut rochia de bal dintr-un material simplu. Cu desen de draperie. Mă rog, de gustibus non disputandum. În ceea ce priveşte partea muzicală a nunţii, am aflat doar că spre final s-ar fi cântat imnul echipei de fotbal Universitatea Craiova, imn ale cărui versuri sunt compuse - ce să vezi? - chiar de fostul bard, fosta slugă ceauşistă şi arhitect al cultului personalităţii Adrian Păunescu. Că tot ce-i românesc nu piere! Şi, în plus, românii au talent. Mai ales în reticenţa cu care se despart de trecut.

Toată povestea aceasta cu nunta ca-n poveşti a Olguţei cu domnul Claudiu Manda poate că ar fi trecut neobservată dacă nu ar fi existat prezenţa dansantă a d-lui Liviu Nicolae Dragnea. Care este bolnav, suferă, se sacrifică doar când pe agendă figurează prezentarea la un termen de judecată ori atunci când îi cere sluguţei cu numele de Florin Iordache să facă sumedenie de lucruri murdare. Printre care şi o sesizare de pe urma căreia dl. Liviu Nicolae Dragnea în persoană ar urma să scape de condamnarea primită după matrapazlâcurile comise cu ocazia Referendumului din vara anului 2012. Referendum care viza demiterea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

La final, doamna Vasilescu-Manda a mai dat o dovadă că gândul îi stă doar la bunăstarea românilor. Mai corect spus, a reprezentanţilor acestora. Nu va fi timp de Lună de miere. Olguţa şi Claudiu se înrolează în campanie. Nu de alta, dar dl. Claudiu Manda candidează. Ca mai marii pesedişti să îşi poată bate şi pe mai departe joc de românii cinstiţi. Care au crezut în promisiunile cu care PSD a câştigat alegerile în decembrie 2016.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors. ro şi pe blogurile adevarul.ro.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite