Cum îşi asumă Guvernul numărul persoanele decedate după externare. Orban: „Dacă nu eşti sănătos nu poţi să te bucuri de alte drepturi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban spune că Guvernul nu poate să-şi asume decesele persoanelor cu COVID-19 care au refuzat internarea şi care au murit apoi acasă.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat de jurnalişti cine îşi asumă decesele persoanelor care au murit după ce au solicitat externarea sau au refuzat internarea în spital.

„Cum să îşi asume Guvernul, când Guvernul a dispus toate măsurile, care au fost anulate prin decizii ale Curţii Constituţionale, luate la solicitarea Avocatului Poporului? Dreptul la viaţă şi dreptul la sănătate sunt drepturi fundamentale. Dacă nu eşti sănătos nu poţi să te bucuri de alte drepturi, nu poţi să te duci la muncă, nu poţi să te duci să te distrezi, nu poţi să te duci în concediu. Obiectivul nostru fundamental a fost să asigurăm dreptul la sănătate şi dreptul la viaţă. N-aş vrea să vă dau exemple despre oameni, fiecare ce-a păţit, mulţi dintre ei oameni care erau sceptici în privinţa virusului. Eu nu-mi doresc ca un român să ajungă să înţeleagă pericolul numai dacă se întâmplă ceva unui apropiat”, a răspus premierul joi seară, la Parlament, unde a mers pentru a-i convinge pe senatori să voteze legea privind carantina şi izolarea, conform hotnews.ro

Premierul a mai afirmat că, din punctul său de vedere, există doar oameni sănătoşi şi oameni bolnavi. „Din punctul meu de vedere, nu există decât oameni sănătoşi şi oameni bolnavi. Faptul că o persoană nu prezintă simptome nu înseamnă că nu transmite virusul şi că, odată infectat, nu poate dezvolta o formă gravă. Povestea asta cu asimptomatici, mai puţin simptomatici, mai mult simptomatici este o poveste”, a declarat Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite