Cum încurajează Parlamentul căsătoriile tinerilor sub 35 de ani. 15.000 lei, primă pentru „contribuţia adusă societăţii prin căsătorie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul UNPR Iacob Puşcaş a depus, marţi, la Senat, o propunere legislativă, în care propune ca, la naşterea celui de-al treilea copil, familia să primească o primă de 15.000 de lei, pentru recunoaşterea contribuţiei aduse naţiunii, de aceeaşi primă urmând să beneficieze şi tinerii care se căsătoresc până în 35 de ani, în cazul divorţului fiind obligaţi să restituie această sumă, informează News.ro.

Potrivit propunerii legislative, înregistrată marţi la Senat, prin familie numeroasă se înţelege „familia compusă din soţi şi cel puţin trei copii“. Familia monoparentală va beneficia de prevederile legii doar în cazul decesului unuia dintre soţi. 

În plus, statul va acorda tinerilor în vârstă de până la 35 de ani inclusiv susţinere în vederea întemeierii familiei. De asemenea, sunt consideraţi ca făcând parte din familie şi copiii adoptaţi, indiferent de modurile de stabilire a legăturii de filiaţie. 

n momentul naşterii celui de-al treilea copil, familia numeroasă va primi „prima pentru recunoaşterea contribuţiei aduse naţiunii”, aceasta fiind în valoarea de de 15.000 de lei, potrivit propunerii legislative. 

O primă tot de 15.000 de lei, reprezentând ”primă pentru recunoaşterea contribuţiei aduse naţiunii prin căsătorie”, vor primi şi tinerii care se căsătoresc, arată aceeaşi sursă. Pe de altă parte, în cazul unui divorţ, intervenit în primii cinci ani de la căsătorie, foştii soţi vor restitui prima de căsătorie, fiecare în proporţie de 50%, în termen de 90 de zile de la pronunţarea divorţului. 

Beneficiile căsătoriei nu se opresc aici. După căsătorie, tinerii vor fi scutiţi de la impozitul pe salariu. În plus, familia numeroasă va beneficia de alocaţie suplimentară lunară, pe familie, în cuantum de 50% din salariul minim brut pe ecoonomie. Pentru a beneficia de această alocaţie, familia trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii: toţi copiii să aibă sub 18 ani, să frecventeze cursurile învăţământului de stat obligatoriu, toţi membrii familiei să aibă domiciliul sau reşedinţa în România, părinţii să locuiască împreună cu copiii şi cel puţin un părinte să facă dovada unui venit pentru care se plătesc contribuţii la stat. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite