Cum încearcă Nicuşor Dan să rezolve traficul Capitalei cu ecuaţii matematice. Primul reportaj cu noul primar al Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul USR-PLUS-PNL Nicuşor Dan a reuşit duminică seară să o învingă pe Gabriela Firea în cursa pentru Primăria Capitalei, obţinând un scor de aproape 43% din voturi. Într-un reportaj pentru ştirileprotv, printre ecuaţiile matematice cu care vrea să rezolve problema traficului din Capitală, noul edil vorbeşte şi despre dansul cu care şi-a cucerit nevasta.

Născut în Făgăraş şi mutat în Bucureşti la 20 de ani, Nicuşor Dan povesteşte într-un reportaj pentru ştirileprotv că s-a cunoscut cu soţia lui Mirabela în urmă cu zece ani, când cei doi alături de alţi voluntari au fondat Asociaţia pentru Salvarea Bucureştiului. Mirabela ţinea contabilitatea, în timp ce Nicuşor reprezenta Asociaţia în instanţe, pentru ca în cele din urmă să devină soţia acestuia după ce l-a văzut dansând.

Actualul edil a explicat pentru ştirileprotv că la finalul mandatului îşi doreşte să rămână în memoria bucureştenilor pentru eliberarea traficului. În acest sens, Nicuşor Dan explică că „semafoarele se pot rezolva cu matematică”, dând exemplul unor străzi în care traficul poate fi redus cu 40% doar cu ajutorul unui semafor cu cameră.

O altă strategie pentru eliberarea traficului a noului edil este să-i convingă pe bucureşteni să renunţe la maşinile personale în favoarea transportului în comun. Pentru asta pregăteşte proiectul metroul uşor, de suprafaţă. Ar fi vorba de linia CFR, practic abandonată, care înconjoară Bucureştiul ca un inel.

Nicuşor Dan a vorbit şi despre problema căldurii în Capitală, afirmând că „iarna asta va fi greu”, dar venind cu promisiunea că anul viitor bucureştenii nu vor mai fi nevoiţi să se încălzează la aragaz.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite