Cum au fost jigniţi românii cinstiţi de Ziua Naţională

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu două lucruri neplăcute s-au confruntat românii de Ziua Naţională. Primul a fost inoportuna, deplasata, jignitoarea prezenţa a d-lui Adrian Năstase la recepţia oficială oferită la Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis, cel de-al doilea mesajul lacrimogen, auto-compătimitor, ofensator la adresa  ideii însăşi de patriotism postat pe o reţea socială de puşcăriaşul Liviu Nicolae Dragnea.

Invitarea fostului ministru de Externe şi premier al României, dar şi fost mega-puşcăriaş Adrian Năstase la o recepţie oficială la cel mai înalt nivel ar fi fost, chipurile, justificată prin faptul că respectivul ins ar mai deţine încă Steaua României  Argumentul acesta mi se pare o aberaţie. La fel şi faptul că dl. Năstase încă mai deţine o astfel de distincţie.  Cum e posibil ca un individ care a fost dovedit ca hoţ, care e corupt până în măduva oaselor, care a fost condamnat la închisoare fiindcă a comis fărădelegi cu toptanul mai poate deţine o înaltă distincţie a României?

Carevasăzică, în România post-decembristă eşti liber să furi, să iei mită, să te situezi mai presus de lege. Stai niţeluş la închisoare, eşti eliberat, dai pe blog lecţii de morală şi de conduită politică şi ca bonus eşti socotit bun nu doar să deţii ordine şi medalii (atenţie,  e vorba despre Steaua României şi nu despre Medalia Jafului cu Jartieră şi colan plus fularul de legendă!) ci chiar să calci la Cotroceni la invitaţia nominală semnată de preşedintele Klaus Iohannis. Garantul Constituţiei. Constituţia fiind Legea fundamentală.

Acesta să fie oare modul în care realesul preşedinte al Românilor va înţelege să îşi îndeplinească obligaţiile constituţionale? Aşa plănuieşte oare dl. Klaus Werner Iohannis să fie preşedintele tuturor românilor? Punând semnul egalului între cei cinstiţi şi cei care au abuzat de funcţii, s-au îmbogăţit ilicit, au sfidat legile moralei, i-au jignit pe cei ce le-au cerut socoteală spunându-le să îi numere ouăle? Aşa visează realesul că poate fi asigurată unitatea tuturor românilor? Invitându-i să-i bea şampania pe pesediştii în rezervă şi în retragere şi pe urmă declarând de ochii şi urechile lumii că lupta împotriva PSD trebuie continuată? Cum se va desfăşura continuarea? La o întâlnire amicală? La o şuetă? La o chiftea şi o măslină? Printr-o hlizeală comună în care se află unul lângă altul sus-numitul Năstase şi gureşul Rareş Bogdan, protejatul şi politicianul caţavencian ieşit din jobenul domnului Iohannis? Limbutul care până mai deunăzi se lăuda că îşi va da demisia din PNL în cazul în care fie şi unui singur pesedist i se va permite accesul în partid.

Dl. Klaus Werner Iohannis îşi va începe peste puţine zile cel de-al doilea mandat de preşedinte. Va avea, aşadar, de stat încă cinci ani la Cotroceni. Destui ca să se producă şi eliberarea din închisoare a altui preşedinte al PSD prins cu găinării. Numitul Dragnea Nicolae Liviu. Tupeist la maxim. Iar dacă respectivului nu îi vor fi dovedite şi alte matrapazlâcuri în virtutea cărora i-ar putea fi prelungit sejurul la Jilava nu e deloc exclus ca peste vreo doi ani şi cu el să ciocnească un pahar de şampanie la Cotroceni şi dl. Klaus Iohannis, şi dl. Rareş Bogdan. E drept. Dragnea nu are (încă) Steaua României. Pentru moment nutreşte doar iluzia maladivă că şi-a sacrificat libertatea pentru ţară. Aşa ne încredinţează în postarea lui de pe facebook.  De ce nu ar lua-o şi pe asta în seamă Serviciul de protocol al Administraţiei Prezidenţiale? Ce contează că astfel ar mai fi jigniţi o dată românii ce şi-au dat votul şi şi-au pus speranţele de mai bine în preşedintele Iohannis?  Pe el îl interesează doar să nu fie orbit de faruri. Tare mi-e teamă că motivul orbirii prezidenţiale este însă cu altul. La antipozi cu modestia despre care vorbea chiar dl. Iohannis în seara zilei de 24 noiembrie 2019.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite