Cum se foloseşte PSD de ştiri false pentru a face campanie „familiei tradiţionale”. Ambasada Canadei îi contrazice pe liderii PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi Viorica Dăncilă a anunţat în plenul Parlamentului European că PSD nu face campanie de susţinere a referendumului, social-democraţii, în frunte cu liderul Liviu Dragnea, nu doar că îndeamnă populaţia să iasă la vot şi să pună ştampila pe „da“, dar răspândesc public informaţii false pentru a-şi susţine argumentele.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică seara că „în unele state căsătoria dintre animale şi oameni este legală”, senatorul Claudiu Manda distribuind anterior, pe Facebook, un articol în care se vorbea despre legalitatea actului sexual între oameni şi animale în Canada. Contactaţi de „Adevărul”, reprezentanţii Ambasadei Canadei la Bucureşti au dezminţit aceste informaţii şi le-au numit „ofensatoare”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit duminică seara, într-o emisiune televizată, despre opinia sa în ceea ce priveşte referendumul pentru familie, care va avea loc pe 6 şi pe 7 octombrie, anunţând că, fiind „crescut într-o familie ortodoxă de la ţară”, va vota „cu toată hotărârea «da»”.

„Cetăţenii trebuie să spună dacă sunt de acord sau nu ca familia să se bazeze pe căsătoria între un bărbat şi o femeie. Sunt unii care spun că această prevedere apare şi în Codul civil. Codul civil poate fi modificat oricând în Parlament, Constituţia poate fi modificată doar de către popor. Eu merg la referendum şi educaţia mea ortodoxă, de copil crescut la sat, la ţară, înconjurat de familia tradiţională, mă face să spun «Da» cu toată hotărârea, aşa văd eu lucrurile“, a declarat şeful Camerei Deputaţilor.

Cu toate acestea, un alt argument, în afară de cel religios, invocat de Liviu Dragnea pentru a explica necesitatea referendumului, a fost şi teama oamenilor că, în curând, ar putea fi permisă şi căsătoria între oameni şi animale, acţiune legală în unele state, potrivit acestuia. „Pe oameni îi sperie că există ţări în care s-a legalizat căsătoria dintre un om şi un animal”, a spus şeful PSD la România TV.

În aceeaşi zi, cu doar două ore înainte de începerea emisiunii la care era invitat Liviu Dragnea, senatorul PSD Claudiu Manda a postat, pe pagina sa de Facebook, un articol, aflat în strânsă legătură cu afirmaţiile şefului său de partid, intitulat „Canada a legalizat relaţiile sexuale între oameni şi animale”. Deşi articolul era din iunie 2016, a reuşit să stârnească un val de indignare în rândul utilizatorilor reţelei de socializare, dar şi o serie de distribuiri.

Ambasada Canadei, ofensată de fake news-ul PSD

Contactaţi de „Adevărul” pentru a lămuri conţinutul din ştirea distribuită de senatorul PSD, dar şi din declaraţia lui Liviu Dragnea, reprezentanţii Ambasadei Canadei la Bucureşti au dezminţit în mod categoric informaţiile, numindu-le chiar „ofensatoare”.

„Afirmaţiile acestea sunt categoric false, ca să nu spunem cât sunt de ofensatoare. Ele provin dintr-o dezinformare deliberată şi o neînţelegere a unui proces controversat canadian, dezinformare care circulă pe internet de câţiva ani. Căsătoria între animale şi oameni este, evident, ilegală în Canada,
ideea în sine fiind ridicolă. Mai mult, abuzul şi cruzimea faţă de animale, aici intrând şi acte de natură sexuală, sunt considerate infracţiuni şi pedepsite conform Codului Penal”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ambasadei Canadei. 

Minciuni şi în Parlamentul European

Premierul Viorica Dăncilă a discutat la Bruxelles, timp de două zile, cu principalele grupuri politice din Parlamentul European. Întrebată de ce PSD face campanie pentru familia tradiţională la referendumul pentru revizuirea Constituţiei, Dăncilă a răspuns: „PSD nu va face campanie... nu va face campanie... Este obligaţia tuturor să facă acţiuni ca să arate ce înseamnă acest referendum. Dar nu vom face campanie pentru a se lua o decizie sau alta”, a spus Viorica Dăncilă, potrivit unei înregistrări publicate de europarlamentarul Cătălin Ivan, ales pe listele PSD, dar dat afară din partid după un conflict cu Liviu Dragnea. Cu toate acestea, mai mulţi lideri PSD au plecat în teritoriu, însoţiţi de primari şi de preoţi, pentru a le explica oamenilor de ce trebuie să voteze „da” la referendumul de la sfârşitul acestei săptămâni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite