Cum a explicat Marian Munteanu asocierea cu Virgil Măgureanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După evenimentele din 1990, Marian Munteanu a revenit în prim-planul politicii în anul 2000, când a fost propus candidat la preşedinţie din partea PNR, partid condus de Virgil Măgureanu, fostul director al SRI. Până la urmă, Munteanu n-a mai intrat în cursa prezidenţială. Iată cum explica Munteanu acel episod.

„În politica mare trebuie să încerci să găseşti o soluţie, când situaţia este atât de gravă. Iar în România noi aveam următoarele două alternative: Ion Iliescu şi Vadim Tudor. Punct. Acceptam orice sprijin, numai să putem găsi o soluţie să ieşim din această dihotomie care nu cred că vi se pare foarte plăcută. Dl Iliescu, care a şi devenit preşedinte, cu tot ce s-a întâmplat după asta, sau putea să fie dl Vadim Tudor. Ticăloşia a fost că lumea a prezentat că eu aş fi candiat – n-am candidat nicăieri, nici măcar nu m-am înscris în partid, în alianţa aia. A fost o discuţie care, evident, nu a putut ajunge la un rezultat final. Dar criticii care m-au tot acuzat după aceea mulţi ani de zile sunt cei care au susţinut Partidul Democrat, în care aceste două partide au intrat. Deci era rău dacă eu eram sprijinit în alegeri de către membrii acelor partide, dar dacă ele l-au sprijinit pe dl Băsescu au devenit brusc bune”, a explicat Munteanu, într-un interviu la Digi24, asocierea cu fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu.

Marţi seară, după ce a fost validat de PNL candidat la Primăria Capitalei, Marian Munteanu a comentat succint episodul din 2000. „Vreu să fiţi siguri că nu există în activitatea mea nimic de care să-mi fie ruşine sau care să aducă prejudicii de imagine şi de credibilitate. Despre mine s-au spus foarte multe lucruri, dar nimeni, niciodată, nu a adus nicio dovadă“, a spus Munteanu. 

Rămaşi fără candidat, după ce Ludovic Orban a fost scos din joc de procurorii DNA, liberalii au apelat la o variantă emoţională: Marian Munteanu, simbolul societăţii civile din 1990.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite