Cum explică Oprişan înfiinţarea unei Direcţii Regionale de Drumuri şi Poduri la Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Oprişan
Marian Oprişan

„Vrancea este poate cel mai important nod rutier şi feroviar din Moldova, căci Vrancea uneşte nu doar Moldova de Bucureşti,„ ci şi Moldova de Ardeal şi Dobrogea“, explică preşedintele Consilului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, decizia CNAIR  de a înfiinţa o Direcţiei Regională de Drumuri şi Poduri la Focşani.

„În ultimele zile o anumită parte din mass-media a tratat cu subiectivism şi lipsă de profesionalism decizia Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră (CNAIR) de a înfiinţa, la Focşani, o Direcţiei Regională de Drumuri şi Poduri. Dincolo de faptul că acuze de genul «Primul-ministru i-a făcut lui Oprişan Direcţie Regională de Drumuri şi Poduri» sunt absolut stupide şi lipsite de temei real, ele arată o lipsă totală de viziune în cee ace priveşte dezvoltarea durabilă.

Fără doar şi poate, Vrancea este poate cel mai important nod rutier şi feroviar din Moldova, căci Vrancea uneşte nu doar Moldova de Bucureşti ci şi Moldova de Ardeal şi Dobrogea. Aici există cele mai vechi noduri feroviare din România şi, după finalizarea DN 2 D Focşani – Ojdula – Târgu Secuiesc, putem afirma cu tărie că tot aici avem cel mai important nod rutier din Moldova.

Din această perspectivă, se impunea înfiinţarea Direcţiei Regională de Drumuri şi Poduri care să poată gestiona şi administra mai eficient drumurile naţionale care străbat regiunea de la Nord la Sud dar şi de la Vest la Est. Faptul că o astfel de structură nu a existat până acum în regiune nu face cinste nimănui, iar decizia Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră de a se reforma şi de a crea structuri mai eficiente nu poate fi decât una salutară.

În calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea sunt încrezător că drumurile naţionale din judeţele Vrancea, Buzău, Brăila, Galaţi şi Vaslui vor fi, pe viitor mult mai bine gestionate, cu un trafic normal şi cu incidente cât mai puţine“, susţine preşedintele CJ Vrancea Marian Oprişan. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite